Togstans her i ett døgn

Store arbeider på togtrasseene i helgen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

På grunn av arbeider i sporet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2017 kl 13:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Helgen 2. – 3. september er det duket for en omfattende og innholdsrik arbeidshelg på søndre del av Gjøvikbanen. Arbeidene som er et ledd i nødvendig vedlikehold og modernisering av Gjøvikbanen berører togtrafikken på strekningen. NSB har mer informasjon om buss for tog på sine hjemmesider, ifølge pressemelding fra Bane NOR onsdag.

Buss for tog

– Det blir buss for alle lokaltogene fra Oslo til Jaren - og andre veien - fra klokken 11.25 på lørdag førstkommende og til og med klokken 11.00 søndag formiddag, bekrefter Harry Korslund kommunikasjonsrådgiver i NSB.

Korslund fortsetter.

– Tilsvarende gjelder også regionstogene til Gjøvik, som også blir erstattet med buss på strekningen Oslo - Jaren, og andre veien. Så mellom Jaren og Gjøvik går togene som normalt.

Korslund oppfordrer også folk til å ringe NSB Kundeservice, hvis det trengs mer informasjon, telefon 81500888.

LES OGSÅ: Svein tenker allerede på den kalde fine tida - kan skitoget stoppe litt oftere?

Store arbeider

– De omfattende arbeidene starter natt til lørdag med pakking (stabilisering) av sporene ved Grefsen og Kjelsås. Deretter går det slag i slag frem til arbeidene avsluttes ved 11-tiden søndag formiddag, videre ifølge pressemeldingen.

Men Korslund understreker at togene ikke innstilles, før lørdag formiddag 11.25.

LES OGSÅ: Mer plass til sykler på de nye togene

Ved Grefsen og Kjelsås vil det i tillegg bli utført periodisk kontroll av signalanleggene. Tilsvarende arbeider vil også foregå ved Sandermosen, Nittedal, Åneby og Hakadal, og ved Grua skal et signal demonteres.

Største enkeltjobben

Videre går det frem av informasjonen fra NSB at Hakadal er åstedet for den mest omfattende enkeltjobben. Der skal deler av kontaktledningsanlegget som forsyner togene med kjørestrøm skiftes ut. Mellom Hakadal og Stryken skal en rekke isolatorer på kontaktledningsanlegget skiftes ut. Ved Stryken er det også duket for utskifting av gamle master.

Sporarbeid og fjellsikring

Sporarbeider står også på programmet denne helgen.

– Blant annet ved Sandermosen der det skal skiftes sviller under en sporveksel. Ved Monsrud skal nærmere 400 meter med skinner skiftes ut, og ved Roa går arbeidshelgen med til diverse fjellsikringstiltak, fra pressemeldingen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse