Toppscorer legger opp

STRÅLENDE FORAN MÅL: Karim Aoudia har en nese for mål. I Kjelsås har han virkelig stått frem som en storscorer. Men etter fire år sa klubben nei til videre samarbeid.ARKIVFOTO

Karim Aoudia (28) fikk aldri proffdrømmen realisert. Nå legger han fotballskoene på hylla etter at en betennelse i hælen setter en stopper for videre spill.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.02.2014 kl 16:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Karim Aoudia, som har spilt for en rekke klubber, banket inn 64 mål på 71 kamper i Kjelsås. Men fjorårssesongen ble et aldri så lite mareritt for spilleren.

I mai ble han satt ut av spill i seks måneder på grunn av en betennelse i hælen, mens han fikk vite etter sesongen at han ikke fikk fornyet tillitt i klubben.

Les også: Aoudia ferdig i Kjelsås

Nå har spilleren innsett at han ikke kommer til å bli helt frisk etter skaden og har dermed valgt å legge fotballskoene på hylla. Og dette er et stort slag i trynet for fotballspilleren som ble ansett som et enormt talent i sine yngre dager.

- Det føles nesten som å dø. Det er helt uvirkelig at jeg må gi meg som fotballspiller. Fotball betyr absolutt alt for meg og det er vanskelig å sette ord på hva jeg føler, sier han.

Les også: Her er landslagsspilleren som betaler sin egen flybillett!

Trente med Blackburn

Aoudia startet sin karriere i Oslo Øst samtidig som han spilte på det norske G-19 landslaget. Under EM sluttspillet for G19 sommeren 2005 kom han på den prestisjefulle topp 10 lista til UEFA. Dette er en liste med spillerene med størst potensial for fremtiden.

Dette førte til at Blackburn tilbød han prøvespill. Selv om det ikke ble kontrakt er dette det største høydepunktet som fotballspiller.

- Det var en stor opplevelse. Jeg fikk lukta på profflivet og trente med de store gutta. Det er ingen umulig oppgave for de som satser på å bli proff, sier han.

Les også: Aoudia til Blackburn Rovers?

Proffdrømmen knust

Personlig er han veldig skuffet over at han aldri nådde målet sitt om å bli proff.

- Jeg føler jeg ikke fikk nok ut av karrieren min. Målet var å bli proff og jeg var ganske nære. Men nære er ikke godt nok. Man må ha litt flaks for å lykkes, og det føler jeg ikke at jeg har hatt. Jeg kan se tilbake på en helt OK karriere, sier han.

Karim Aoudia spilte også futsal for Grorud og han kommer til å savne det nære vennskapet i klubben. Men den notoriske målscoreren håper han en gang kan ta på seg fotballskoene i lavere divisjoner.

- Du skal ikke se bort fra at jeg kanskje spiller i 4. divisjon hvis jeg blir frisk. Fotball betyr så utrolig mye for meg, sier Karim Aoudia.

Les også: Karim tok en Gomez

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse