Toraderparty på Tåsen

Bebeoere og ansatte var ikke vanskelige å be.

Herlig mat, mugger med vin, allsang og danseløver i rullestol, var ingrediensene under julefesten på Tåsenhjemmet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.12.2008 kl 13:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Trekkspillkompaniet Hopplaradarne spilte opp til dans på Tåsenhjemmet. Foto: Anders Jørstad

TÅSEN: Det var Røde Kors' Besøkstjeneste i Nordre Aker som inviterte beboere og brukere av Tåsenhjemmet til den feststylte julefesten sist uke. Til de lekreste smørbrød og vin kunne seniorene i storstuen nyte den fengende musikken fra trekkspillkompaniet Hopplaradarne.

Dans og frieri

79-åringene Inger Annie og Halldor Haugen var blant dem som storkoste seg denne kvelden. Etter inntak av mat og god drikke, var ikke venneparet sene med å finne turen til dansegulvet for en liten dans.

– Jeg synes dette er kjempehyggelig. Jeg begynte selv som frivillig i Røde Kors i avdelingen på Majorstuen i 1945, og har jobbet mange år i denne organisasjonen, og de frivillige gjør en fantastisk jobb, mener Inger.

Hennes sidemann på bordet, Halldor, sier seg enig, og etter dansen med Inger prøvde han spøkefullt å fri til henne.

Den syvende himmel

Med hjelp fra Besøkstjenestens frivillige, var rullestol ingen hindring for å få svingt seg på dansegulvet da slagere som «Trønderbrura» og Sputniks «I Zanzibar» fylte lokalene. Allsang til gode gamle blinkskudd som «Anne Mari» og «La oss leve» ble også godt mottatt da kaffe og kaker ble servert.

– Dette er som å være i den syvende himmel, konkluderer 92-år gamle Rakel Larsen. Både hva velkomsten, maten og musikken angikk, har den flittige besøkeren av Tåsenhjemmet bare superlativer å komme med.

Etterlyser besøksvenner

De positive tilbakemeldingene varmer Besøkstjenestens gruppeleder for Nordre Aker, Randi Bunde.

– Det er så hyggelig å se at de trives, og det gir oss så mye tilbake. Med en slik julefest ønsker vi at de eldre skal møtes i en annen setting enn det vanlige, forteller Bunde.

Gruppelederen ønsker seg flere besøksvenner til Besøkstjenesten i Nordre Aker, og oppfordrer ungdommene i bydelen til å melde seg til dette svært så givende arbeidet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse