Torsdag møter du kanskje på disse jentene i butikken

Sofia, Klara og Helena stiller i butikken ved Myrerjordet - Spar - i morgen, torsdag.

De skal samle inn penger til en god sak, og Sofia (12) og Helena (12) reiser selv med hjelpeaksjonen til Riga, om få uker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.11.2017 kl 18:48

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Juleflyet er en hjelpeaksjon, drevet av ansatte i SAS.

– Gjennom hele året jobber medarbeidere og andre gode hjelpere på fritiden med å samle inn varer og bidrag fra ulike bedrifter og privatpersoner, står det på hjemmesiden til aksjonen.

Øst-Europa

Flere land i Øst-Europa har mottatt hjelp fra Juleflyet siden opprinnelsen i 1985, og siden 2003 har hjelpen gått til vanskeligstilte i Estlands hovedstad Tallinn.

Det har vært sendt flere trailere med klær, sko, mat, leker og andre innsamlede gjenstander.

Marie Helena Gundersen fra Kjelsås har vært med hjelpeaksjonen i flere år. Hun forteller at tidligere har aksjonen bidratt i Tallinn, for å spre glede blant barn og unge på Peeteli barnehjem, samt vanskeligstilte familier i nærområdet. Men nå står også Latvia og Riga på aksjonslista, og barnehjemmet Ogre.

HER KAN DU LESE MER OM JULEFLYET OG MED LINKER TIL VIDEOSNUTTER FRA AKSJONENS ARBEID

Yngre hjelpere

Aksjonen har flere sponsorer, men også yngre, ivrige hjelpere. Som Sofia, Klara og Helena.

– Jentene skal selge kakestykker og juleflyeffekter på Spar på Kjelsås i morgen mellom klokken 17.30 og 19.30, til inntekt for barn som ikke har det så bra. Jentene har som plan å kjøpe inn for noen av pengene, typiske jenteting som blant annet hårbørster, strikker og lignende, og dele ut når vi reiser til Tallinn 8. desember, forteller Gundersen videre, og som også er moren til Helena.

Sofia og Helena skal også for første gang være med til Riga, med Julefly-aksjonen, 8. desember.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse