Totalt bålforbud i marka

Totalforbud: På grunn av fare for gnister er det totalforbud mot bål nå. Illustrasjonsfoto: Trine Dahl-Johansen

Nå gjelder bålforbudet også på de tilrettelagte plassene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.06.2008 kl 09:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Trine Dahl-Johansen

trine.dahl-johansen@noblad.no

OSLO: Det er bålforbud mellom 15. april og 15. september. Det er nå totalforbud også på de faste bålplassene, melder Brann- og redningsetaten.

Årsaken er at gnister fra bålet kan følge med røyken opp i været og fraktes mange meter bort. Dermed kan omkringliggende områder antennes.

Stor skogbrannfare

De forteller om stor skogbrannfare i Oslo.

– Det er tørt i både parker og i skogen. Trær og lyng er allerede tørre, men skogbunnen begynner også å bli veldig tørr. De som griller i parker må også vise aktsomhet ved grilling. Det er viktig å passe på at grillene settes på et underlag som ikke brenner, og de må sørge for at den er slukket når de går fra grillen, skriver etaten på sine hjemmesider.

Det eneste underlaget som er anbefalt å sette grillen på er stein. Grunnen er at varmen fra engangsgrillen kan gå ned i bakken og antenne røtter og lignende. Dermed kan den spre seg raskt uten at noen merker det.

Slukking

– Husk at vann til slukking av grill også må være med i vesken sammen med pølser og grillmat. Gå ikke fra grillen før den er ordentlig slukket, og benytt brannsikre søppelkasser beregnet for engangsgriller når grillen skal kastes, råder Oslo brann- og redningsetat.

I tillegg må du passe på at du ikke kaster brennbart avfall i søppelkasser beregnet for grill.

Etaten minner også om at alle søknader om avfyring av fyrverkeri vil bli avslått. Dette også på grunn av stor skogbrannfare.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse