TEST: Samsung S5230: Touch-mobil for folk flest

Du kan legge småprogrammer rett på skrivebordet.

Hyggelig pris, men litt for mange svakheter gjør den til en midt på treet-mobil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.09.2009 kl 14:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

S5230 leverer omtrent det du kan forvente av en telefon i denne prisklassen, dersom du ser bort fra den lave internetthastigheten.

Se bildet større

Midt på treet-mobil.

Se bildet større

TOUCHSCREEN: Samsung S5230 har god talekvalitet og bra batteri.

AMOBIL.NO: Per dags dato er Samsung S5230 den billigste trykkskjermtelefonen på markedet, og er rettet mot nettopp dem som vil ha en trykkskjermmodell, uten å betale i dyre dommer.

GUIDE: Slik fungerer berøringsfølsomme skjermer

Dessverre faller telefonen mellom to stoler. Du får riktignok en stor trykkskjerm med et forholdsvis skarpt bilde. Touchwiz-menysystemet, som blir stadig bedre, er også på plass.

Vi opplever imidlertid at maskinvaren i S5230 sliter med å drive programvaren som er installert, og trykkskjermen er heller ikke særlig responsiv.

Dette gjør at telefonen føles treg, og irritasjonsmomenter som at skjermen ikke alltid reagerer når du trykker på den, trekker ned.

Dette er særlig irriterende dersom du skal skrive en tekstmeldinger, og har planer om å skrive den veldig, veldig raskt. Det går nemlig ikke an.

... men denne skal være både billig og rask

Oser ikke surfeglede

Heller ikke på teknologisiden er vi imponert. Med Edge som høyeste internetthastighet er ikke dette noen mobil som oser surfeglede, til tross for en lovende nettleser.

Av nytteprogrammer finner du standardlisten med kalkulator, notisblokk, alarmklokke og andre småfunksjoner som hjelper deg å holde orden på hverdagen.

Trykkskjermtelefoner er tradisjonelt gode på underholdningssiden. S5230 leverer heller ikke her. Ditt eget hodesett kan du glemme å bruke, og de medfølgende ørepluggene byr ikke på rare lydkvaliteten.

Videofunksjonen er også av den grunnleggende typen, så favorittserien din får du se på TV-apparatet.

Kameraet tar bilder som ligger under midt på treet, og oppløsningen på videokameraet er for lav til at snutter egner seg utenfor mobilskjermen.

Her finner du alle spesifikasjonene

Bra batteri og tale

Betyr dette at telefonen feiler på alle områder?

Nei. Den er faktisk ganske så god som telefon, med bra talekvalitet og bra batteri.

For mange er dette det eneste kravet for en mobiltelefon, og om det kun er snakking du er ute etter, samtidig som du av en eller annen årsak ønsker deg trykkskjerm, er S5230 et rimelig alternativ.

Er du på utkikk etter en rimelig trykkskjermtelefon, anbefaler vi faktisk heller LGs KU990. Den har vært på markedet et par år, men er fremdeles konkurransedyktig.

Er du villig til å doble prisen, ville vi heller sett nærmere på Nokias 5800 Xpressmusic, som gir deg en langt mer spenstig opplevelse av både nettsurfing, musikk og video.

Les hele testen av Samsung S5230 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse