Trafikkaos i Storokrysset kan vare i flere timer

Søppelbil rev ned trikkens strømkabel.

Trafikkaos i Storokrysset kan vare i flere timer

FOTO: Foto: Kristin Tufte Haga

En søppelbil rev med seg trikkens kjøreledning i Storokrysset fredag morgen. Dermed er det trafikkaos i området.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2013 kl 13:50

Se bildet større

SPERRET AV: Et større området ble sperret av etter ulykken, og det forentes trafikkaos utover formiddagen. FOTO: Foto: Øystein Dahl Johansen

Se bildet større

Kranen på søppelbilen var ikke senket langt nok ned, og dermed dro den med seg trikkens strømkabel. FOTO: Foto: Øystein Dahl Johansen

Se bildet større

REV NED: En søppelbil med kran rev med seg kjøreledningen til trikken. Det fører til store trafikkale problemer fredag morgen. FOTO: Foto: Øystein Dahl Johansen

STORO: - Det er en søppelbil med kran som ikke haddet senket kranen langt nok ned, slik at den rev med seg strømkabelen, sier operasjonsleder Finn Belle til dittOslo.no.

Det var i Storokrysset rundt klokka 08 at ulykken skjedde. Det er allerede store trafikkproblemer i området, og Belle tror det kan ta flere timer før trafikken går som normalt igjen.

Trikken omdirigeres

Trafikkaoset rammer også trikken i begge retninger, og det står nå trikker nedover hele Grefsenveien, Sandakerveien og videre nedover Vogts gate og Torshov.

Se video fra ulykkesstedet her:

You need a browser that can handle Iframes to be able to view this page.

Video: Øystein Dahl Johansen

Trikkens linjer 11, 12 og 13 rammes av uhellet, og Oslotrikken har nå omdirigert disse linjene til Trondheimsveien i stedenfor Grünerløkka. I følge Nrk har i tillegg ankomsthallen på Grefsen mistet strømmen, så Oslotrikken sliter med å få snudd trikken.

Vil ta flere timer

- Det er mye sperringer i området nå, men det jobbes for fullt der oppe. Men det blir nok flere timer før vi alt med kjøreledningen er i orden, sier han.

- Så dere anbefaler kanskje folk å kjøre andre veier?

- Ja, absolutt, det bør de gjøre, sier Belle.

Like før klokka 09 melder politiet på twitter at en person er tatt med i ambulanse for sjekk, og at søppelbilen nå er i ferd med å flyttes. Personen skal være en fotgjenger, som fikk en bit av strømledningen i hodet.

Politiet kommer med oppdateringer i løpet av formiddagen, når de vet hvor lang tid det vil ta å dirigere trafikken.

Like før klokka 14 fredag melder politiet om at Storokrysset og Grefsenveien er åpne for trafikk igjen.

ER DET KØ? FØLG OSLOTRAFIKKEN DIREKTE HER

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse