Trafikkaos på stadion

Ørnulf Finstad føler seg ikke trygg på sykkelen ved Ullevaal stadion. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Ørnulf Finstad føler han sykler med livet som innsats når han skal handle på Ullevaal stadion.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVAAL STADION: – Atkomsten for gående og syklende til Ullevaal stadion er helt bak mål, sier Ørnulf Finstad.

Mannen fra Ullevaal Hageby ser at området fra rundkjøringen i Sognsveien og videre innkjøring til stadionområdet har blitt en flaskehals.

– Det er kort og godt skummelt å ferdes her for gående og syklende. Jeg føler jeg har livet som innsats, sier han, og viser hvordan han må sykle mellom bilene for å komme seg fra rundkjøringen og til ICA. Veien er smal og uoversiktlig.

– Tårnene på stadion-kortsidene går ut over gangveien, og tvinger både gående og syklende ut på parkeringsplassen, sier han.

Eldre tør ikke gå

– Ofte er situasjonen helt kaotisk, med biler i alle retninger. Ofte forplanter det seg videre ut på Sognsveien. Dette er et populært handleområde som naturlig nok trekker mange mennesker. Men stadion har vokst uten at man har tilpasset infrastrukturen, sier Finstad.

Han mener mange eldre på Ullevål ikke tør å gå til stadion på grunn av de uoversiktlige trafikkforholdene. Som frivillig sjåfør for Ullevål Hageby seniorsenter, får han derfor også opplevd området som bilist.

– Inn- og utkjøringen er for trang, og veidekket på deler av parkeringsplassen er dårlig.

– Bedring nå!– Vi har vært i så mange møter med Hemmestad (direktør på Ullevaal stadion, journ.anm.) hvor han har fortalt om alt som skal komme, men det er helt uten tidsperspektiver, og så langt har det vært lite forbedring. Han snakker om en grønn sone rundt stadion. Men ingen er da interessert i å gå på tur rundt stadion? Det er atkomsten til stadion jeg er opptatt av. På sikt blir det sikkert bra her. Men det bor folk her nå også, og jeg er opptatt av det skal være trygt å ferdes her nå, ikke bare i fremtiden, sier Finstad.

Bra med «grønn sone»

Nordre Aker Budstikke har tidligere vært i kontakt med administrerende direktør Jack Hemmestad jr. på Ullevaal stadion om fremdriften i byggeprosessen.

– Vi er godt i rute, og utbyggingen mot øst skal overleveres 1. oktober 2009, sier han.

Når det gjelder fremkommeligheten for gående og syklende, mener Hemmestad at den grønne sonen rundt stadion, som Finstad referer til, vil komme de som skal til stadion til gode.

– Den grønne sonen vil gjøre det mulig for myke trafikanter å gå rundt hele stadion uten å komme i kontakt med trafikken, og den skal ferdigstilles våren 2009, sier han.

Ifølge Hemmestad vil «tårnene» som i dag går ut i fotgjengersonen åpnes, slik at syklister og gående kan ferdes gjennom dem, og dermed unngå å måtte ut på parkeringsplassen.

Åpner mot Tåsen

– Alt «fusset» som naboene har opplevd med trafikksituasjonen vil vi få slutt på. Vi åpner for inn og utkjøring både fra vest og øst, noe som vil gjøre utemiljøet betydelig bedre for naboene og besøkende, sier Hemmestad.

Det betyr at i tillegg til innkjøringen ved ICA, vil det om et år være mulig å komme inn i det nye gjennomgående parkeringshuset under Berg-banen fra Tåsen-siden (fra rundkjøringen over tunnelen).

Det vil også bli bedre tilrettelagt for syklende, og det jobbes med et prosjekt for å få utplassert bysykler ved stadion, opplyser Hemmestad.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse