Tre av fire boliger selges over takst og prisantydning

Eiendomsmegler Tommy Løvli i Krogsveen beskriver leiligheten i Lofthusveien som en veldig koselig del av tomannsbolig fra 1916 som virkelig ga «god-følelsen for mange». FOTO: Zentuvo

Halvparten av tomannsboligen ble denne uken solgt 1,6 millioner kroner over prisantydning. Salgsstatistikk viser at de fleste boligsalgene på Grefsen/Kjelsås/Disen går over prisen satt av megler i forkant.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.11.2015 kl 11:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

LOFTHUS: Igjen er en bolig solgt langt over prisantydning og verditakst i Nordre Aker, denne gangen i Lofthusveien.

«Nydelig del av tomannsbolig» med hage, to p-plasser og tre soverom, står det blant annet i prospektet. Verditaksten var 4,8 millioner, mens prisantydningen var satt til 4,6 millioner kroner.

Da budrunden var over, var høyeste bud og salgspris på hele 6,2 millioner.

Eiendomsmegler Tommy Løvli, i Krogsveen avdeling Grefsen, forteller om veldig stor interesse for leiligheten på 85 kvadratmeter, og medfølgende tomt på 315 kvadratmeter.

Se bildet større

Mange som ville bo her i Lofthusveien, halvparten av boligen gikk langt over takst og prisantydning. FOTO: Zentuvo

70 salgsoppgaver

– Det kom veldig mange på visning. Vi delte ut 70 salgsoppgaver og hadde mange privatvisninger i tillegg til de annonserte, forteller Løvli.

Han beskriver leiligheten som en 'veldig koselig' del av en tomannsbolig oppført i 1916, som virkelig ga «god-følelsen for mange».

– Helt tydelig at etterspørselen etter familieboliger, og kanskje særlig rekkehus og tomannsboliger, er veldig stor om dagen, sier Løvli.

LES OGSÅ: Sliten enebolig ble solgt seks millioner over takst!

Vanskelig å prissette

– For lav takst?

– Ja når vi ser hvordan responsen ble, kunne taksten gjerne vært høyere. Men vi solgte også en annen halvpart av en tomannsbolig i området mandag denne uken, i andreetasje. Med fin hage, omtrent samme størrelse, for 4,76 millioner. Ikke lett å prissette når man ser de store forskjellene på sammenliknbare objekter, sier Løvli.

75 prosent selges over prisantydning

75 prosent av alle solgte boliger på Grefsen/Kjelsås/Disen går over prisantydning – 76 prosent går i tillegg over takst. Det kommer frem i meglerrapporten for perioden 1. september til 18. november, som omfatter postnumrene 0488-0496.

I perioden er det solgt 101 boliger i dette området, gjennom 13 ulike meglerkontorer. Krogsveen har størst markedsandel, med 32 prosent av salgene, etterfulgt av Privatmegleren med 24 prosent, Aktiv Eiendomsmegling med 11 prosent og DNB Eiendom med 10 prosent.

16 prosent under prisantydning

Til sammenlikning har 15 prosent av alle solgte boliger i området i perioden gått under prisantydning, mens kun ti prosent er solgt til pålydende pris.

Statistikken inneholder både eneboliger, rekkehus, tomannsboliger og leiligheter. Det er solgt flest leiligheter, med 78 salg. Hele 77 prosent av disse er solgt over takst og prisantydning.

LES OGSÅ: Huset ble revet bort før visning – 2,4 millioner over takst

62.300 kroner per kvadratmeter

Kvadratmeterprisen i området er nå i gjennomsnitt 57.385 kroner. Til sammenlikning var gjennomsnittlig kvadratmeterpris for alle solgte boliger i Oslo i oktober 55.781 kroner, i følge boligprisstatistikken fra Eiendom Norge, Finn og Eiendomsverdi AS.

Kvadratmeterprisen isolert for leiligheter, i hele bydel Nordre Aker, var imidlertid 62.300 kroner i oktober. Det er en tilbakegang på 1,4 prosent siden august.

– Generelt så er det et godt eiendomsmarked i Nordre Aker, selv om noe har gått litt trått i høst, og det kanskje har blitt en ekstra runde med visninger på noen av objektene. Men likevel, de attraktive eiendommene går unna uansett, har megler Cato Kristiansen i Nordvik & Partners i Nydalen nylig kommentert til Nordre Aker Budstikke.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

At prisnivået i Nordre Aker er høyt, viser disse boligene som er solgt langt over takst i år:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

MER BOLIG I NORDRE AKER:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse