«Tredje best» på ledighet

 

Oslo har flest arbeidsledige i hele landet. Nordre Aker ligger under bysnittet, men ledigheten fortsetter å øke kraftig.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.07.2009 kl 13:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER:

— Arbeidsledigheten i Oslo fortsetter å øke, og utgjør nå 4,0 prosent av arbeidsstyrken. Det er andre måned på rad at Oslo er fylket med høyest ledighet i Norge, sier fylkesdirektør i NAV Oslo, Terje Tønnessen. Landsgjennomsnittet ligger på 3,0 prosent. I Oslo er nå 13.309 personer helt uten arbeid.

Julitallene fra Nav viser at ledigheten rammer alle aldersgrupper, men unge arbeidssøkere rammes spesielt. Dette henger sammen med at unge har kortere arbeidserfaring og ikke har rukket å få skikkelig fotfeste på arbeidsmarkedet, sier Tønnesen. I aldersgruppene 20

—24 år er det nå 1365 helt ledige. Det er 107 prosent flere ledige enn på samme tid i fjor.

Ledighetsveksten i Nordre Aker er fortsatt høy, men noe avtagende i forhold til tidligere i år (fra april i fjor til april i år økte arbeidsledigheten med 116 prosent i Nordre Aker). Sammenliknet med julimåned i fjor er 95 prosent flere arbeidsledige nå. 664 personer med adresse i vår bydel er nå helt uten arbeid

— det tilsvarer 2,9 prosent av den totale arbeidsstyrken, men er likevel «tredje beste» bydel i Oslo.

Bydelene i Oslo med lavest arbeidsledighet er Vestre Aker (2,6 prosent av arbeidsstyrken) og Nordstrand (2,8 prosent). Bydelene med lavest økning i arbeidsledigheten fra juli i fjor til juli i år er Bjerke (opp 49 prosent) og Stovner (opp 52 prosent).

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse