Lys i mørket: Trendy med naturlamper

STEMNING: I høst bør du ifølge belysningsrådgiver i Brødr. Kolstad Belysning, Ronny Enger, trekke litt norsk skog inn i stua ved hjelp av den norskdesignede lampen Norwegian Forest Lights.

Nå skal naturen trekkes inn i stua.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2009 kl 09:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ROTEKTE: Bohus byr også på et hint av skog i høst, med sin nye lampe Reece.

Se bildet større

BAMBUS: IKEA satser i sin nye katalog blant annet på naturmaterialer som bambus, her lampen Böja.

Se bildet større

NORSK DIVA: Lampen Diva fra Northern Lighting blir lansert i høst, og er også et av Norges bidrag til designfestivalen i London i slutten av september.

Se bildet større

TRENDY: Lamper inspirert av naturen er den største trenden i høst.

— Lamper inspirert av naturen er den største trenden i høst, sier belysningsrådgiver i Brødr. Kolstad Belysning, Ronny Enger.

— For eksempel har man den norskdesignede lampen Norwegian Forest Lights, som gir et lekent uttrykk til naturmaterialer, fortsetter han.

Lampen er laget av bjørkefinér, et materiale med lang tradisjon i skandinavisk håndverk, som nå er hentet fram i en lampe dekorert med motiv fra norsk skog.

Den vil være et av objektene som skal representere Norge under den store designfestivalen i London i slutten av september.

Treverk

— En trend vi ser, er at man går fra de litt kaldere materialene som stål og glass, til tre, sier gründer i Northern Lighting, Jørgen Svendgård.

Northern Lighting ble startet for fire år siden, og produserer stemningslys designet av nordmenn.

Ifølge firmaets egenreklame produserer de lysobjekter som er inspirert av den nordiske naturen, vår kultur og samtid, og de spesielle lysforholdene her i nord.

— Senere i høst vil vi lansere en lampe i tre, og også neste år har vi en lampe i tre på gang. En annen trend er veldig store, såkalte "oversized" lamper, forteller Svendgård.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse