ANNONSE
Annonse

Trenger din hjelp for å holde Akerselva ren

Ingeborg Briseid Kraft er leder i Nordre Aker Venstre. Foto: PRIVAT

Lørdag blir det «Strandryddekampanje» langs Akerselva. Møt opp på Oset klokken 12!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2017 kl 09:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AKERSELVA: Hvert år havner flere millioner tonn søppel i verdenshavene. I begynnelsen av mai hvert år arrangeres derfor Strandryddedagen, som er en nasjonal dugnad der flere tusen frivillige rydder sine lokale strender frie for søppel.

LES OGSÅ: Ny matspalte i Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis

Bydel Nordre Aker har ingen strender, men vi har Akerselva, og de som har ruslet elvelangs de siste ukene har nok sett at det ligger mye søppel både i og langs elva.

LES OGSÅ: Er dette olje som renner ut i Akerselva?

Lørdag 6. mai

Lørdag 6. mai arrangerer derfor Nordre Aker Venstre strandryddedag i bydel Nordre Aker.

– Det er ikke hyggelig å gå tur langs Akerselva når det ligger mye søppel der, sier Ingeborg Briseid Kraft, leder i Nordre Aker Venstre, og nestleder i bydelsutvalget.

– Dette er likevel et lite problem sammenliknet med miljøforurensningen søppelet bidrar til, og det at fisker og fugler dør fordi de setter seg fast, kutter seg opp eller spiser søppel.

HUSKER DU: Rønningen-elevene brukte ditt søppel for å sette opp en miljø-musikal

LES OGSÅ: Halve Oslo er med Jan og barna i Sognsveien barnehage for å rydde opp i Oslo. Er du?

Plast i hval

For mange ble hvalen på Sotra med 30 plastposer i magen en sterk påminner om hvilken trussel plast utgjør for dyrelivet. Det flyter store søppelberg i verdenshavene. Hvis vi ikke tar ansvar og setter inn tiltak nå vil det i 2050 være mer plast enn fisk i havet, minner Kraft.

– Politikerne kan gjøre mye for å redusere mengden søppel, for eksempel ved å innføre en plastavgift, øke flaskepanten og etablere flere pante- og returordninger for varer og emballasje. Det må også forskes mer for å erstatte plast med bioplast. Det største problemet er likevel at vi lever i et samfunn med et høyt forbruk av varer med kort levetid, og det bør derfor stimuleres til utvikling av produkter med lengre levetid, sier hun.

LES OGSÅ: Undersøkte mengden mikroplast i Akerselva. Resultatet er nedslående

– Politikerne må ta seg av de store tiltakene, men små ryddeaksjoner over hele landet har også effekt, legger Kraft til.

Elveryddingen i Nordre Aker starter ved Oset, helt øverst i Akerselva ved Maridalsvannet, lørdag 6. mai klokken 12, og alle er velkommen til å bli med. Ta med søppelsekk, støvler og søppelklype eller hansker.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse