– Trenger flere besøksvenner

Randi Bunde (i midten) vil gjerne ha flere besøkere i Røde Kors-tjenesten. Her på besøk hos Elsa Pettersen (til venstre) og Alice Bråthen (i rosa) - beboere ved Myrer bo- og servicesenter.

Røde Kors vil ha med flere i besøkstjenesten. – Gjerne også flere menn, sier Randi Bunde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.02.2008 kl 16:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Randi Bunde har vært engasjert i Røde Kors i åtte år, og sitter også i styret. Hun skulle gjerne sett at flere ble med i besøkstjenesten.

Flere menn

– Vi vet at de eldre setter pris på besøkene våre. Jevnlig er vi innom både Myrer, Tåsenhjemmet, Lillohjemmet og Grefsenhjemmet, men drar også hjem til folk. Men vi trenger enda flere besøkere – også gjerne menn. De er noe underrepresentert, forteller Randi, som selv er gruppeleder for besøksvennene i Nordre Aker.

– Har du tid å avse til å glede andre, så er det bare å melde seg. Eller hvis man selv har lyst på et besøk, eller kanskje kjenner noen som har det, så tar vi gjerne i mot tips om det, sier Randi.

1300 medlemmer

Nordre Aker Røde Kors har rundt 1300 medlemmer. I tillegg til besøkstjenesten arrangerer Røde Kors blant annet bingo, gladans, kaffestunder, høytlesing, sang- og musikkstunder, fester og trim på bo- og servicehjemmene/sykehjemmene.

– Vi samarbeider også med Kjelsås Idrettslag i "Prosjekt 60 pluss", som jobber for å få eldre ut på tur. Det er tre alternative tur-ruter med felles avmarsj hver mandag, men ikke om vinteren. Prosjektet starter opp igjen i april, forteller Randi.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse