- Trenger klær!

Hildegunn Fagerås fra Grefsenkollen føler sterkt for Oslos narkomane. I fjor bakte hun 18.000 boller, i år vil hun samle inn varme klær før vinteren setter inn.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsenkollen/Sentrum: Hildegunn Fagerås startet på sykepleierutdannelse på 80-tallet, men på grunn av mye sykdom måtte hun avbryte studiene.

- Drømmen var å få jobbe med de svakeste i samfunnet, sier hun. Det var etter en behandlingstime i sentrum at hun traff en narkoman gutt som hun nå er støttekontakt for. - Med min sykdomsbakgrunn vet jeg hvordan det er å bli isolert fra samfunnet. Jeg skjønner hvordan disse menneskene har det, forteller Fagerås, som bestemte seg for å trå til for og hjelpe.

I august for to år siden startet hun å ta med hjemmebakte boller til byen for å dele ut til de narkomane. - Baking er som terapi for meg, men familien kunne ikke spise alle bollene, så jeg tok de med til byen. Det ble populært, sier hun.

Fagerås samarbeider i dag med både Blåkors, Kirkens Bymisjon og Frivillighetssentralen på St. Hanshaugen om å hente og distribuere bollene hennes. I fjor ble det hele 18.000 boller.

- Når jeg er i form til det rusler jeg selv rundt ved Domkirken og langs Karl Johan og prater med de narkomane. Jeg greier ikke å gå forbi en narkoman uten å dele ut boller, smiler Fagerås.

I fjor samlet hun inn gamle klær i Bø i Telemark som hun delte ut til hovedstadens trengende. Hun vet at mange fortsatt mangler varme klær før vinteren og kuldegradene brer seg over byen, og oppfordrer folk i bydelen til å ta kontakt på telefon 411 41 712 dersom de har liggende klær som ikke brukes lenger.

- Jeg vet at det er mange som trenger det så sårt, sier Fagerås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse