- Trenger klær!

Hildegunn Fagerås fra Grefsenkollen føler sterkt for Oslos narkomane. I fjor bakte hun 18.000 boller, i år vil hun samle inn varme klær før vinteren setter inn.

Tekst:

Publisert:

Grefsenkollen/Sentrum: Hildegunn Fagerås startet på sykepleierutdannelse på 80-tallet, men på grunn av mye sykdom måtte hun avbryte studiene.

- Drømmen var å få jobbe med de svakeste i samfunnet, sier hun. Det var etter en behandlingstime i sentrum at hun traff en narkoman gutt som hun nå er støttekontakt for. - Med min sykdomsbakgrunn vet jeg hvordan det er å bli isolert fra samfunnet. Jeg skjønner hvordan disse menneskene har det, forteller Fagerås, som bestemte seg for å trå til for og hjelpe.

I august for to år siden startet hun å ta med hjemmebakte boller til byen for å dele ut til de narkomane. - Baking er som terapi for meg, men familien kunne ikke spise alle bollene, så jeg tok de med til byen. Det ble populært, sier hun.

Fagerås samarbeider i dag med både Blåkors, Kirkens Bymisjon og Frivillighetssentralen på St. Hanshaugen om å hente og distribuere bollene hennes. I fjor ble det hele 18.000 boller.

- Når jeg er i form til det rusler jeg selv rundt ved Domkirken og langs Karl Johan og prater med de narkomane. Jeg greier ikke å gå forbi en narkoman uten å dele ut boller, smiler Fagerås.

I fjor samlet hun inn gamle klær i Bø i Telemark som hun delte ut til hovedstadens trengende. Hun vet at mange fortsatt mangler varme klær før vinteren og kuldegradene brer seg over byen, og oppfordrer folk i bydelen til å ta kontakt på telefon 411 41 712 dersom de har liggende klær som ikke brukes lenger.

- Jeg vet at det er mange som trenger det så sårt, sier Fagerås.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!