– Trenger noter og seminar

– Vi trenger nye noter og støtte til seminar, forteller Tori Bakke på vegne av Markakoret.

Nordmarka Velforening skal dele ut 150.000. - Vi har søkt om penger til nye noter og seminar, forteller Tori Bakke i Markakoret.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: I bystyrebudsjettet for 2009 er det avsatt 150.000 kroner som «særskilt tildeling» til Nordmarka Vel - vellet skal videre dele ut pengene, som skal «fremme bosetting i Nordmarka». Og det er bydel Vestre Aker som administrerer ordningen.

Nye noter

Markakoret i Maridalen er en av flere søkere.

– Vi søker hvert år vi - dette blir jo å regne som på lik linje med andre frivillighetsmidler. I år har vi ingen veldig store prosjekter på gang, foruten vår faste julekonsert. Men vi skal jobbe mot en større konsert i 2010 - Rutter's requiem - og trenger penger til blant annet nye noter, notestativ, samt støtte til et seminar for videreutvikling av koret. Vi har søkt om 7.000 kroner, forteller avtroppende leder av Markakoret, Tori Bakke.

Bosetting og livskvalitet

Blant annet heter det i tildelingskriteriene: «...Nordmarka er definert som: området innenfor bommene i Nordmarka. Bosetning er definert som: Fastboende tilknyttet nordmarksmiljøet... Midlene skal benyttes til tiltak som bygger opp rundt fast bosetning i Nordmarka og som skaper bedre livskvalitet for de fastboende og derigjennom virker til det beste for hele byens befolkning»

Søknadsfristen gikk ut 1. mars og søknadene skal behandles i løpet av april. Markakoret håper på tildeling, som i fjor.

– Det hadde vært gøy om marka kunne brukt Markakoret mer enn i dag. Vi har et variert repertoar, og vi kan spe på med noen markaviser også! sier Tori.

Bydelsstøtte?

– I tillegg søker vi også hvert år støtte fra bydelens frivillighetstildeling - kr 7.000,- derfra også. Noen andre «potensielle» lokale støtteordninger er det egentlig ikke, sier Tori.

Markakoret ble startet i 1987 og har sin opprinnelse og tilholdssted i Maridalen.

– Medlemmene er fra både dalen og utenfra. Vi øver i Maridalen Kirke hver onsdag, og tar gjerne i mot flere medlemmer - fortrinnsvis menn, oppfordrer Tori.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse