ANNONSE
Annonse

Trenger snarveien eller stien din oppgradering? Si fra til Ingeborg!

Ingeborg Briseid Kraft (V), her ved den vinterstengte trappa mellom Maridalsveien og Nydalen. Selv om Bymiljøetaten har stengt den, brukes snarveien av svært mange likevel. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nestlederen i bydelsutvalget vil lage en oversikt over alle stier og tråkk i bydelen som trenger bedre merking og vedlikehold. Nå ber hun om innspill fra deg!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.03.2018 kl 10:03

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Ingeborg Briseid Kraft (V) har fremmet forslaget som en sak for miljø-, plan og samferdselskomiteen i Nordre Aker.

Vil lage fullstendig oversikt over stier og tråkk

– Vi ønsker å lage en helhetlig oversikt over turstier i bydelen, sier hun.

Nestlederen i bydelsutvalget i Nordre Aker vil med det samle alle lokale stier, tråkk og andre snarveier i bydelen, som ikke er tegnet inn på kart.

Bakgrunnen for forslaget var at hun i høst fikk et brev fra en beboer i bydelen, som påpekte at det var dårlig standard på endel mye brukte, men umerkede stier, i Nordberg- og Kringsjå-området. Brevet var vedlagt kart og bilder som viste at stiene trengte vedlikehold.

– Jeg har også blitt vist rundt på Nordberg, der det er mange merkede stier, men i tillegg har det kommet til nye, lokale tråkk som ikke er det. Jeg ønsker en totaloversikt, slik at det blir lettere å holde disse ved like, sier Kraft.

Viktige snarveier i lokalmiljøene

Hun mener disse lokale snarveiene er viktige.

– De brukes hver dag, og det er og bør være et mål at folk skal bruke disse stiene. Det er for eksempel et mål at folk skal gå til barnehagen, istedenfor å kjøre bil. Da må det også legges bedre til rette for det, sier Venstre-politikeren.

Og dersom stiene er registrert, vil det også være lettere å følge med på hvilken standard de holder. Hun trekker frem grusing for å hindre gjørme ved mye nedbør, og klipp av busker for å sikre fremkommelighet, som eksempel på vedlikehold som vil gjøre stiene mer tilgjengelige. I tillegg til merking, slik at flere faktisk finner ut at disse snarveiene finnes.

Bymiljøetatens ansvar

Kraft trekker frem den nå vinterstengte trappen mellom Maridalsveien og Nydalen som en mye brukt snarvei, som hun mener i langt større grad burde blitt vedlikeholdt. At Bymiljøetaten i vinter stengte trappen har ikke hindret folk i å bruke den. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Mitt budskap er at innbyggerne gjerne kan sende innspill til meg på turveier og tråkk som ikke er tegnet inn på kart eller som trenger vedlikehold, slik at vi får det inn i oversikten. Det er ikke bydelen, men Bymiljøetaten som har ansvaret for disse stiene og veiene. Derfor er det viktig at vi kjenner til hvor de ligger, og kan spille inn vedlikeholdsbehov, sier Kraft.

Hun trekker frem trappa mellom Maridalsveien og Nydalen som et eksempel. Trappa er i dårlig stand og ble sesongstengt tidligere i vinter. Likevel brukes den av mange. Strekningen fra Tåsen t-banestasjon nordover på Havnajordet og videre gjennom skogdraget opp til Grinda er et annet. Her må veien gruses og buskvegetasjon som sperrer en del av veien fjernes, påpeker Kraft. Hun viser også til ønsket om opparbeiding av gangvei fra Kringsjå studentby til Kringsjå t-bane, som SV tok opp i fjor høst.

Meld fra!

– Jeg vil også oppfordre beboere til å melde fra om behov for vedlikehold direkte til Bymiljøetaten via Bymelding - og oppfordrer samtidig etaten til å se nærmere på behovet for oppgradering, sier Ingeborg.

Du kan melde fra om umerkede stier på e-post til Ingeborg.

LES OGSÅ:

Se video! Elgen koser seg med veisalt i Maridalen. Registrerer knapt bilene.

Dumpet skitten snø i Maridalen. Høyre er ikke beroliget: – Virker som om byråden ikke har kontroll på etatene

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse