Trikkesjåføren: «Vær forsiktig, det er speilblank hålke og ingen gidder å strø!»

Paret Bolstad ved Glads vei trikkestopp, bildet er tatt etter fredag i forrige uke. FOTO: PRIVAT/NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det var oppfordringen til herr og fru Bolstad, på tur hjem med trikken oppover Grefsenveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.02.2018 kl 11:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Arne Martin Bolstad og kona bor på Grefsen. De bruker jevnlig t-bane og trikk. Som de gjorde sist fredag. Det er glatt flere steder på fortau og veier, og det gjelder å passe seg for å skli.

T-bane og trikk

– Fredag 2. februar var min kone og jeg en snartur i Oslo sentrum. Vi benyttet t-bane og trikk for å komme frem og tilbake. Vi benytter som regel t-bane Storo til Nationalteateret, og bytrikk 11 eller 12, hvor vi går av på ved Gladsvei trikkeholdeplass, forteller Arne til Nordre Aker Budstikke i etterkant av fredagen.

Se bildet større

Trikken i Grefsenveien, og hvor det fredag ble meldt om glatte holdeplasser. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Glatt

Han forteller videre om hjemveien, da de kjørte oppover Grefsenveien med trikken.

– På veien hjem etter Storo, hadde trikkeføreren følgende kommentar ved stoppestedene Dr Smiths vei og Gladsvei. «Vær forsiktig ved avstigning, her er det speilblank hålke og ingen gidder å komme og strø».

LES OGSÅ: Skrekkopplevelse på t-baneplattformen, mor og datter skled da de skulle inn på t-banen

Og Arne er ikke spesielt uenig med trikkesjåføren.

Tryggere å kjøre

– Dessverre er det nå tryggere for oss å kjøre bil til byen, istedet for å benytte kollektiv transport. Kollektiv transport er langt unna å komme i nærheten av enkeltindividers bosted. Med bil er dette fortsatt mulig, men han og frykter for fremtidens mulighet for å kunne benytte bil for å kunne kjøre til døra når det trengs.

– Med byrådets politikk, bompenger, lite tilgjengelige parkeringsplasser med mer, er det ikke sikkert at denne tryggheten vil vare lenge. Og det er ikke spesielt enkelt å sykle nå heller. Det er dype hjulspor i gatenes islag gjør at dette kun er egnet for ihuga terrengsyklister. Dessuten er det ganske så kaldt om dagen!

Strødd mandag

Nordre Aker Budstikke har kontaktet Sporveien, og Bymiljøetaten, for en kommentar.

Bymiljøetaten svarer mandag ettermiddag følgende:¨

– Der trikk går i samme trase som biler og busser, så brøyter Bymiljøetaten og har ansvar for driften av holdeplassene. Der trikken går i egen trase har Sporveien dette ansvaret. Grefsenveien er vårt ansvar, forteller Richard Kongsteien i kommunikasjonsavdelingen.

Han fortsetter:

– Vi jobber på spreng for å gjøre gater og fortau trygge. Så langt i vinter har vi lagt ut 22 000 tonn med grus, men denne vinteren har vært krevende, med store temperatusvariasjoner og store snømengder. Mange steder blir grusen skyllet vekk, og vi må strø opp igjen. Den kampen går nå kontinuerlig.

Det har mandag ettermiddag ikke lykkes lokalavisa å få en kommentar fra Sporveien.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse