Trim for fantasien

 

La skapergleden få fritt spillerom i et av årets mest etterlengtede spill.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GAMER.NO: Mannen bak gigantsuksessen The Sims slår på stortromma igjen. I Spore får vi sjansen til å forme og utvikle vår egen art.

Den begynner livet som et lite dyreplankton, men målet er å bli galaksens hersker. Veien dit går gjennom fem faser.

Det er i de to første fasene du faktisk utvikler arten. Først i en vannpytt, deretter på land. Verktøyene du bruker til dette er meget enkle, men likevel kraftige. Selv det mest bisarre er mulig. To hoder og ni bein? Kjør på.

Når arten er ferdig utviklet, flyttes spillets fokus over på skapningens landsby, og etter hvert by. Før du kan ta steget ut i verdensrommet, må du bevise hvem som er sjefen på planeten din.

Dermed må du danke ut konkurrentene. Dette har form som et strategispill, og suksess kan oppnås både ved diplomati og militærmakt.

Siste og største fase foregår i verdensrommet, hvor du kan forme planeter, bygge kolonier, utvinne krydder, drive handel og krige med romskipet ditt.

I likhet med bygninger og andre kjøretøy, konstruerer du dette selv. Mulighetene er nærmest uendelige med det kraftige verktøyet.

Det virkelig fantastiske ved Spore, er hvordan kreativiteten får frie tøyler når skapningene skal formes. Dessuten fylles spillverdenen din med andre spilleres skapninger, slik at det alltid er noe å utforske.

Dessverre er ikke spillmekanismene spesielt imponerende. Spillet blir rett og slett litt for enkelt og repeterende i lengden.

Les hele anmeldelsen på Gamer.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse