ANNONSE
Annonse

Trim hjernen i sommer

Skolebyråden: Torger Ødegaard forteller at Sommerskolen Oslo har flere spennende nye kurs å tilby i år. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Sommerskolen Oslo fyller fem år. Skolebyråd Torger Ødegaard (H) garanterer at alle elever som vil, skal få plass i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 09.03.2010 kl 13:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: I år fyller kommunens sommerskole fem år, og Grefsen skole blir en av de nye basene, i tillegg til Rommen og Bøler. fra før er også Kringsjå skole sommerskolebase.

– I år tar jeg sjansen på å love at alle som søker skal få tilbud om sommerskoleplass. Jeg kan ikke garantere at alle får førstevalget sitt oppfylt, men alle skal få et tilbud, sier skolebyråden, og viser til at 90 prosent av søkerne fikk førstevalget sitt i fjor.

Sommerskole for alle

– Sommerskolen har et tilbud til alle. Både til dem som trenger ekstra tid i enkelte fag, men til de elevene som ønsker flere utfordringer, sier Ødegaard.

Kommunens sommerskoletilbud er gratis, og vil i år ha 9500 kursplasser fra 1. til og med 10. trinn og til elever på videregående skole, i de to første og de to siste ukene av sommerferien. Hvert kurs varer én uke, men det er mulig å melde seg på flere kurs.

Sosial arena

Byråden påpeker også sommerskolens sosiale profil.

– Mange barn og unge opplever masse om sommeren, men det gjelder ikke alle. Sommerskolen skal være en møteplass hvor man kan møte nye venner og få en unik opplevelse. Skolen har en viktig sosial funksjon, sier han.

Fornyer seg hvert år

Sommerskolen tilbyr mange nye, spennende kurs i år.

– Vi tar med oss videre det som er bra og populært, samtidig som vi tilfører noe nytt hvert år, sier rektor ved Sommerskolen, Kirsten Riise.

På Bjerke videregående skole skal det for første gang holdes skippertakskurs i matte. Dette er et tilbud for elever på Vg1. Kurset skal gjøre elevene tryggere på pensum fra første klasse slik at elevene stiller bedre forberedt til andre året.

– Vi ønsker at flere elever fullfører videregående skole. 30 prosent av elevene fullfører ikke i dag. Og matten er ofte bøygen for mange, sier Torger Ødegaard.

Nytt av i år er også språkkurs til elever som vil søke seg på universiteter i utlandet. De fleste utenlandske universiteter krever en internasjonal språktest, og sommerskolen tilbyr et forberedende kurs til disse testene. Byråd Torger Ødegaard vektlegger særlig svømmeopplæring som en viktig del av sommerskolen.

– Svømming er en nedadgående ferdighet. Vi knytter svømmeopplæring til basisfagene, forklarer Ødegaard. Sommerskolen tilbyr hele 3100 kursplasser med svømming.

Sommerskolen samarbeider med flere eksterne aktører – som Teknisk Museum, Forskerfabrikken og Universitetet i Oslo. Nytt i år er blant annet kurs i digital animasjon, gründercamp på Litteraturhuset, utfordrende mattenøtter eller «skumle bokgrøss», og et tokt med skuta «Dyrafjeld». Kursene gis i norsk, matte, naturfag, IKT og fremmedspråk.

Populært tilbud

Byråden mener at sommerskole burde være et nasjonalt tilbud.

– I dag er det bare Oslo-elevene som har et kommunalt skoletilbud i sommerferien. Men dette burde alle elever i landet få tilbud om. Vi var veldig spent på om det ville slå an da vi startet opp for fem år siden. Men vi ser nå at det har blitt populært, sier Ødegaard.

– Siden vi startet opp i 2006 har vi mer enn fordoblet antall kursplasser og deltakere, sier Kirsten Riise. I fjor var cirka 7500 elever påmeldt, det vil si rundt ti prosent av elevmassen i Oslo.

– Alle som søker skal få en plass, det er et uttrykt ønske fra byråden. Er det behov kan vi opprette flere plasser der det er nødvendig, sier Riise.

Det vil bli delt ut informasjon på skolene. Påmelding til sommerskolen skjer mellom 8.–14. april på www.sommerskolenoslo.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse