Trimma støttekontakt

Reidun Feiring fra bydelen (t.v) og prosjektleder Louise Larsen Dahl fra Oslo Idrettskrets. "Treningskontakten" gjør barn- og unges støttekontakter mer fokuserte på fysisk aktivitet.
Foto: Kristin Tufte Haga

Fysisk aktivitet er bra for alle – og nå kan også en tradisjonell støttekontakter bli en "treningskontakt".

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: I samarbeid med Oslo Idrettskrets, er Nordre Aker første bydel ut til å utvikle støttekontaktordningen med fokus på fysisk aktivitet.

— Bydelen utvikler støttekontaktordningen. Det innebærer blant annet å satse mer på fysisk aktivitet, gjennom treningskontaktordningen. I første omgang et tilbud til barn- og unge som har et vedtak om støttekontakt, enten individuelt eller i grupper. Vi håper også på å få til et samarbeid med idrettslagene i forbindelse med prosjektet, sier førstekonsulent i Nordre Aker bydel, Reidun Feiring.

Idrettskretsen kurser

— Utviklingen og differensieringen av støttekontaktordningen er også et mål i folkehelseplanen i Oslo, og det skal jobbes mot å få treningskontakter i samtlige bydeler, sier prosjektleder Louise Larsen Dahl fra Oslo Idrettskrets.

Det er idrettskretsen som skal kurse treningskontaktene.

Første kurs i november

— De vi ønsker å engasjere som treningskontakter er eventuelt de som allerede er støttekontakter, eller "nye" som ønsker å bli treningskontakter. Uansett kreves at man må være over 18 år, og med en generell interesse for fysisk aktivitet, sier Larsen Dahl.

Kurset starter tidlig i november (6., 7. og 16.11.), og omhandler anatomi, fysiologi, treningslære, ernæring, motivasjon og kommunikasjon.

— De som blir treningskontakter inngår avtale med bydelen og får godtgjørelse. I tillegg må man legge frem politiattest, sier Feiring.

Lyst til å bli treningskontakt?

— Kurspåmelding/søknad med CV sendes louise.dahl@idrettsforbundet.no. Mer info på www.bna.oslo.kommune.no, eller www.osloidrettskrets.no.

Vi håper også på å få til et samarbeid med idrettslagene

Reidun Feiring

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse