Trimsuksess på eldresenteret!

Eldretrimmen tok av - og nå er det ventelister

Grefsen-Kjelsås eldresenter inviterte til trim én gang i uken. Jungeltelegrafen gikk, og nå utvides tilbudet til flere ganger i uken for å få plass til alle! - Kjempefin trening, sier Lillemor Fjøss (90).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.03.2013 kl 12:28

KJELSÅS: - Helt utrolig! Etter bare et par ganger var det fullt, så nå utvider vi til tre ganger i uken i stedet, forteller leder av Grefsen-Kjelsås eldresenter, Roy Ove Lyngstad.

Han legger til at trimmen er et samarbeid med bydel Nordre Aker, fysioterapeutstudenter fra Høyskolen i Oslo, Frivillighetssentralen Grefsen-Kjelsås, og et gratis lavterskeltilbud for menn og kvinner.

«Frisklivstiltak»

Målsettingen med trimmen, som heter «frisklivstiltak», er blant annet å bedre styrke og balanse, og dermed bedre mulighetene for de eldre til å klare seg i eget hjem. Og gjennom samarbeidet med Frivillighetssentralen stiller sjåfører som kan hente trimmerne hjemme hos de selv, og kjøre de til senteret. De som velger transport, må bidra med en liten egenandel.

Seniorveileder i bydelen, Gro Idland, understreker at trimtilbudet ikke skal konkurrere med andre eksisterende tilbud.

- Vi søker de som ikke har et eksisterende tilbud. Det kan være eldre som står i fare for å tape funksjonsevne, og har et forbedringspotensiale. Kanskje har du gjennomgått et sykehusopphold, et beinbrudd eller er sosialt isolert, sier Idland.

Også sosialt

Og etter trimmen kommer rosinen i pølsa, da er det felleslunch på senteret for de som er interessert, og mot en liten egenandel.

Lillemor Fjøss (90) er en av eldretrimmerne på onsdagene. Hun er storfornøyd med det nye tilbudet ved Grefsen-Kjelsås eldresenter.

- En veldig fin trening synes jeg! Og særlig er instruktørene veldig flinke, og ikke minst også veldig søte! Jeg har selv vært yrkeskolelærer i 32 år på Sogn videregående skole, og disse jentene fra Høyskolen i Oslo er veldig flinke til å lære bort, ifølge Lillemor, som selv har trent mer eller mindre «bestandig».

Rundt stolene

Nittiåringen forteller at hun i fjor faktisk hadde egen PT (les: personlig trener) på et treningssenter. Men nå er det eldretrimmen som gjelder.

- Vi sitter jo ikke på stolene hele treningstimen. Vi masjerer også rundt stolene, og gjør forskjellige balanse- og styrkeøvelser bak stolene. Kjempefin trening! ifølge den spreke nittiåringen, som langt fra er den eldste på trimtreffen på Grefsen-Kjelsås eldresenter.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon