Trodde benkene var utsatt for hærverk. Det stemte ikke

Slik ser flere av benkene langs turveien på det øverste av Akerselva ut. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg telte syv benker som var i uorden, sier en Nordre Aker Budstikke-leser etter en tur langs Akerselva. Men det er ikke vandaler som er årsaken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2017 kl 14:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKERSELVA: Det er benkene der du kan ta en pust i bakken, eller nyte synet av elva som renner forbi, på strekningen mellom Nydalsdammen og Stilla det er snakk om.

Men benkene er ikke lenger noe hyggelig å sette seg på.

– Først trodde jeg det var hærverk, men ved nærmere undersøkelse viser det seg at benkene er et elendig produkt, sier leseren, som kontakter Nordre Aker Budstikke.

Dårlig materiale?

Han mener å ha funnet ut at trematerialet benkene er laget av er såkalt fingerskjøtt, og spør om det er slik at disse egentlig ikke tåler å stå ute.

– For meg virker det som man er "flinke" men nyanlegg, men elendige til å følge opp at ting holdes i orden, sier han.

Se bildet større

Benkene langs Akerselva. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Vi tok en tur langs elva en kveld denne uka, og ganske riktig observerer også vi at en rekke av benkene er ødelagte. Treverket i benkene er brukket eller har gått i oppløsning. Og det er ikke bare rimfrosten som gjør disse lite innbydende å slå seg ned på nå.

LES OGSÅ: Det skulle bare en henvendelse til for å fikse Akerselva-turveien

Ukjent årsak

Nordre Aker Budstikke sender en e-post til Bymiljøetaten.

– Vi kjenner til at det er en del benker langs øvre del av Akerselva som er i dårlig forfatning, og reparasjon er bestilt, svarer kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud Olsen.

– Når ble benkene satt opp (var det i forbindelse med rehabilitering av veien i 2015)? Er det riktig at det er materialvalget som er årsaken til at benkene nå går i stykker?

– Vi mener dette er spilebenkene som ble satt opp for ca. 10 år siden i forbindelse med et benkeprosjekt langs Akerselva. Disse benkene er av typen «Urban», en benketype vi i utgangspunktet har god erfaring med, og vi er usikre på hvorfor disse spilene nå er ødelagt. Uansett vil de bli reparert nå i løpet av kort tid, sier Olsen.

LES OGSÅ: Har du sett denne innretningen på t-banestasjonene? Hva i all verden skal den brukes til?

Unike Akerselva

Og når vi først er inne på elva: Akerselva betyr mye for mange, derfor var det flere enn oss som ble skrekkslagne da det rant olje ut i elva i fjor sommer.

Og husker du da Bymiljøetaten ville asfaltere turveien fra Maridalsvannet til Nydalen i fjor? Flere tusen engasjerte seg i protest. Slik endte det!

Eller lille Benjamin som ble døpt i Akerselva i mai i fjor?

Og så trolsk og magisk så Akerselva ut da det elektriske lyset ble slukket i fjor høst, og det ble invitert til Elvelangs i fakkellys for 17. gang!

Akerselva kan brukes til så mangt, og tidligere i år gikk det en catwalk over elva, med moteshow.

Men det er ikke bare vi som bor her som elsker Akerselva. Michael fra London ble så begeistret for det rene vannet, midt i storbyen, at han lagde en egen bok om elva.

I 2015 ble vi med på tur med gutta som holder liv i Akerselva. De skal sette ut 200.000 fiskeyngel etter klorutslippet for seks år siden. Utslippet tok livet av det meste i elva, og derfor var det stor glede da det i 2015 ble åpnet for fiske igjen, ett år før tiden.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse