Trolig trikketrøbbel frem til sommeren

Trikkeruter med mindre kapasitet kan bli langvarig.

Det er funnet rust og sprekker på sju av Italia-trikkene. Problemene kan bli langvarige.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.05.2013 kl 10:17

OSLO: Tirsdag morgen hadde Oslotrikken funnet alvorlige feil på sju av totalt 30 trikkesett av typen SL 95, også kjent under kallenavnet Italia-trikkene.

Kun to av de omtalte trikkesettene er nå i bruk. Det har gitt store omstruktureringer i Oslos kollektivtrafikk.

26 busser er foreløpig satt inn for å ta unna passasjertrafikk som normalt tranporteres av de 32 trikkesettene.

HVA SYNES DU OM TRAFIKKFLYTEN PÅ TRIKKERUTENE? GI OSS DIN MENING HER!

- Det stemmer at det er en redukjson i kapasiteten på strekningene. Det er en utfordring, innrømmer kommunikasjonssjef Cato Asperud i Oslotrikken for dittOslo. 

- Nå må vi få en oversikt, og bruke litt mer enn bare natten på å kartlegge hvor vi bør øke kapasiteten med flere busser, fortsetter han.

LES OGSÅ: Italia-trikkene tas ut av trafikk tirsdag

Færre helt til sommeren

Oslotrikken har de to friskmeldte SL 95-trikkesettene i drift mellom Adamstuen og Rikshospitalet. Foreløpig er det kun disse som trafikkerer strekningen, men det vurderes å sette inn ekstra busser også her, forteller Asperud.

Når resten av Italia-trikkene kan settes inn i trafikk igjen er uvisst. Problemene startet med rust som senere har utviklet seg til sprekker i vognene.

- Hvis det viser seg at flere av settene er feilfrie, er det selvfølgelig ikke noen i veien for å sette dem inn i trafikk igjen. Men hvis det er feil på dem kan det ta noe mer tid.

- Jeg tror vi må regne med at den reduserte kapasiteten kan vare fram til sommmeren, sier Cato Asperud til dittOslo.no.  

LES OGSÅ: «En tåre på trikken»

- Folk er imponert

Asperud er imponert over hvordan de reisende har taklet de store omleggingene på kort varsel. Først mandag kveld ble det varslet at hele 30 av totalt 72 trikker var satt ut av drift på grunn av feilene.

- Folk er imponert over at vi har klart å kjøre alle avganger, og har benyttet seg av de alternative løsingene vi har anbefalt. Det er i alle fall de tilbakemeldingene jeg har fått så langt, sier kommunikasjonssjefen.

LES OGSÅ:

Dette var vel ikke så lurt ...

Trikken svikter 1877 reisende daglig

Hus må vike for ny trikkebru

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon