Trollvannstua får skjenke

 

- En skjenkebevilling betyr mange flere driftsmuligheter, sier bestyrer Robbert Slagman.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.12.2006 kl 09:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Robbert og Trine Slagman kan nå servere alkohol på Trollvannstua. Det er de fornøyd med.

Grefsenåsen: - Næringsetaten har innvilget Trollvannstua allminnelig skjenkebevilling. Det betyr at serveringsstedet kan skjenke øl, vin og brennevin inntil klokken 00.30 alle dager. Selve serveringsbevillingen gjelder frem til lukketid klokken 01.00, sier seksjonsleder i etaten, Morten Bryn.

Trollvannstua har også søkt om utvidet skjenkebevilling, og bydelen har sagt ja til søknaden.

- Vi har mottatt Nordre Aker bydelsutvalgs vedtak om enda senere åpningstid og skjenkebevilling - til klokken 02.30. Etaten vil nå lage en innstilling, og sende den videre til byrådet, som fatter alle endelige vedtak i utvidede åpnings- og bevillingssaker, sier Bryn.

Har ventet

Bevillingen gjør det enklere for Trollvannstua. I forfjor sommer tok Trine og Robbert Slagman over som nytt bestyrerpar på Trollvann. Det har nok markabrukerne merket. Ikke bare er menyen mer fristende og variert, men åpningstidene er også utvidet. På dagtid er det både trolljam og gammeldans. Når snøen kommer og skianlegget er i gang, holder stua åpent lenger - flere kvelder i uka. Men også i helgene skjer det mye.

- Vi har hele tiden ønsket å satse på julebord, jubileum og andre festlige lag. Men problemet har vært at vi bare har hatt mulighet til å søke om såkalt ambulerende skjenkebevilling – kun to ganger per måned. Derfor har det så langt ikke vært mulig for oss å ta i mot alle som ønsker å feire i Trollvannstua. Men nå blir det enklere – skjenkebevillingen gir klart mer frihet, sier Robbert.

"Varm fredag"

Koselige Trollvannstua ligger i Grefsenåsen, med blant annet gamle tømmervegger og treskjæringer. På dagtid hverdager er det ofte fullt hus med danse- og sangglade pensjonister.

- Etter nyttår blir det også "Varm fredag". Da serverer vi fellesmiddag til alle påmeldte en fredag ettermiddag i måneden, i forlengelsen av gammeldansen, forteller Robbert.Storstue

Og det blir mer.

- For "unge voksne" og småbarnsforeldre vil vi en gang i måneden by på en litt annerledes aften, med spennende meny, god musikk, men også anledning til å danse. Vi ønsker at Trollvann blir en storstue for nærmiljøet, og et samlingssted for små og store sosiale samlinger med mye god mat og drikke, sier Robbert.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse