ANNONSE
Annonse

Tror du denne kvinnen er lei av Stortinget?

Kristin Vinje fra Korsvoll har sittet på Stortinget i tre år, og ønsker seg en ny fireårsperiode etter valget neste år. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Nei, det er hun ikke. 42 personer har takket ja til å være kandidater til Oslo Høyres stortingsliste i 2017. Blant dem Kristin Vinje fra Korsvoll.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.10.2016 kl 14:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KORSVOLL: Kristin Vinje, tidligere finansbyråd i Oslo, fikk stortingsplass etter valget i 2013, og i juni kunne vi fortelle at hun ønsker gjenvalg.

Nå er listen over de 42 kandidatene hun må kjempe om nominasjonsplass mot klar.

– Jeg er glad for at så mange ønsker å stå på Oslo Høyres stortingsliste. De mange gode kandidatene gir et godt grunnlag for at den endelige listen vi skal presentere for velgerne blir best mulig, sier leder for nominasjonskomiteen, Eirik Lae Solberg, til partiets nettsider.

LES OGSÅ: Lae Solberg besøkte romleir på Kringsjå: – Trist å se hvordan mange som har reist til Oslo bor

To fra Nordre Aker

Torkel Brekke fra Ullevål. Foto: UNIVERSITETET I OSLO

Ved siden av Vinje, finner vi én kandidat til på nomiasjonslisten fra Nordre Aker.

Det er Torkel Brekke, som bor på Ullevål. Han er professor i religionshistorie ved Universitetet i Oslo.

For to år siden skrev han kronikken «En råtten ungdomskultur (og dumme foreldre)» i VG, som skapte stor debatt, også fra elever på Nordberg ungdomsskole.

10. november sender Oslo Høyre ut kandidatlisten til alle betalende medlemmer for en rådgivende urnominasjon. Der skal medlemmene prioritere inntil åtte personer.

Resultatene er rådgivende i nominasjonskomiteens videre arbeid til de skal legge frem sin anbefaling 9. januar. Den endelige listen blir vedtatt på Oslo Høyres nominasjonsmøte 13. februar 2017.

Engasjert i utdanning og forskning

Kristin Vinje. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det har vært utrolig lærerikt og fantastisk gøy, sier Vinje om sine tre år på Stortinget – så langt. Hun er Høyres fraksjonsleder i Kirke-, utdanning- og forskningsskomiteen.

5. oktober skal hun på talerstolen i Stortinget og holde innlegg i trontaledebatten. Du kan lese innlegget hennes her.

– Om hva vi gjør for å sikre velferd i fremtiden, utdanning, forskning og innovasjon – grunnlaget for fremtidig verdiskaping viktig for trygg fremtid, sier Vinje.

Nordre Aker-politikk?

– Gir det noen fordeler for Nordre Aker å ha en «lokal representant» på Stortinget? spurte vi stortingsrepresentanten om i sommer.

– Hehe, jeg vet ikke om jeg kan peke på noe konkret der oppe, sa Vinje, men la raskt til:

– Hvis ikke vi tar med institusjonene for høyere utdanning, som ligger i bydelen, da.

Som kjemiker, forsker og tidligere direktør for Simula School of Research and Innovation, er nettopp høyere utdanning noe som står henne nært.

– Vi har tatt et krafttak for høyere utdanning. Og så har regjeringen prioritert Life Science-senteret til Universitetet i Oslo, som skal bygges i Gaustadbekkdalen, sier hun.

– Og ikke minst er ny femårige lærerutdanning et grep for fremtiden.

Oslobenken

Vinje tok i høst over ledelsen av Oslobenken på Stortinget. Og forteller at samarbeidet med byrådet i Oslo er viktig.

– Oslobenken har flere ganger blitt kritisert for å gjøre lite for egen landsdel, sammenliknet med representanter fra andre steder i landet. Hvor gode er dere på å jobbe for hovedstaden?

– Vi kan sikkert bli bedre. Men for egen del kan jeg si at jeg ofte tenker på hvordan jeg representerer Oslo. Jeg er ute og besøker bedrifter og organisasjoner én dag i uka. Og dersom noen som ikke har fått besøk ønsker det, er det bare å ta kontakt, sier Vinje.

LES OGSÅ: Åpner talentsenter på Teknisk Museum: – Målet er at flere barn og unge skal prestere på høyt og på et avansert nivå i matematikk og naturfag, sier Kristin Vinje

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse