ANNONSE
Annonse

- Tror jeg tar på meg denne på julaften også!

Fikk levert fotballdrakt på døren lille julaften - fra ordføreren!

Kjelsås: Årts juletrehugst ble på Kjelsås - med ordfører med følge, og femtetrinnet på Kjelsås skole. FOTO: Bymiljøetaten.

Ikke mange som får levert kliss ny fotballdrakt fra Nederland, levert på døren lille julaften med «sendebud» fra selveste ordføreren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.12.2012 kl 22:19

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

 

ROTTERDAM/KJELSÅS: Den noe annerledes fotballhistorien, om den helt nye fotballdrakten til William Da Rocha (10) fra Kjelsås, startet for snart en måneds tid siden. Det var nemlig slik at - tradisjonen tro - dro Osloordfører Fabian Stang med følge til skogs, for å hugge juletreet som skulle sendes til Rotterdam. En vennskapsgest som har pågått i mange år.

Med i «hugstfølget» fra Rådhuset denne siste fredagen i november, var også blant annet Ahmed Aboutaleb, ordføreren fra Rotterdam - eller borgermesteren som det heter seg i Nederland.

Tok på drakta

I tillegg var også femteklassingene fra Kjelsås skole invitert til juletrehugst, og blant dem også William. William er selv en veldig ivrig fotballspiller, og følger også med på flere forskjellige fotballlag, også nederlandske. William tenkte at siden ordføreren fra Rotterdam også skulle komme - ja da kunne det vel være hyggelig å ta på seg en av fotballdraktene han hadde i skapet fra før- nettopp den ene fra Rotterdam.

- Jeg hadde jo jakke over, men den var åpen. Den nederlandske ordføreren fikk øye på drakta, og synes det var veldig kult at jeg hadde tatt den på! Han sa at han også var opptatt av fotball, og at han gjerne ville sende meg den nyeste fotballdrakten for Rotterdamlaget Feyenoord. forteller William.

- Dessuten sa «Fabian» at dette var en mann som holdt ord! legger William til.

Ventet i spenning lenge

Likevel, det varte og det rakk før det kom noen drakt. William var oppi postkassen hver eneste dag, for å se om det lå en pakke til han der. Og på juleavslutningen for femtetrinnet, ble hendelsen fortalt av læreren til alle store og små. Men drakta kom jo ikke?

Endelig

Men så, på lille julaften, ringte telefonen fra Rådhuset. Fotballdrakten var kommet via Osloordførerens kontor, og de lurte på om det var noen hjemme hos familien da Rocha på lille julaften? Og ikke lenge etter banket ordførerens sendebud på døren, og den kliss nye Rotterdam-drakta ble endelig overrakt William.

- Den er så utrolig fin! Det er jo trykket navnet mitt på ryggen også! Jeg tror jeg helt sikkert kommer til å gå med den i morgen også - på julaften!, sier en meget fornøyd fotballgutt fra Kjelsås som vel allerede har fått en av de fineste av årets julegaver.

LES OGSÅ: ER DU OGSÅ LEI AV AT PAPPA ER PÅ DO NÅR JULENISSEN KOMMER?

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse