Tror på rødt flertall

 

SVs Lille Pleym tar gjenvalg til Nordre Aker bydelsutvalg. -Jeg har tro på at det blir et rødt flertall, sier hun.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.08.2007 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nordre Aker: Lill Pleym kommer fra gamle bydel Grefsen/Kjelsås og har bodd i bydelen i alle år. Nå satser SVs lokale listetopp på et politisk skifte.

Nær brukeren

- SV har vært med på å presse frem direktevalg, som i år praktiseres i alle bydelene. Dette er i kjernen av SVs tenkning: Å ha politisk makt og myndighet så nær brukeren som mulig. Vi bor i en bydel med over 40 000 innbyggere, og i bydelsutvalget (BU) kan vi ta rette avgjørelser for våre beboere, sier Pleym til Nordre Aker Budstikke.

- Bydelen bør for eksempel bestemme i plan- og bygningssaker. Får vi et rødgrønt styre sentralt tror jeg vi vil få beslutningsrett over flere saker i bydelene, sier hun.

Pleym er ikke imponert over den nye sykehjemsetaten.

- Dette er et eksempel på at de borgerlige partiene sentraliserer. Dette ville aldri skjedd med oss ved roret. Vi ønsker beslutningsmyndighet og å kunne se sammenheng i omsorgstilbudet. Dette er en fleksibilitet vi har mistet. En kombinasjon av direktevalg og rødgrønt vil forplikte til å gi mer ansvar og makt, sier hun.

Gehør sentralt

Da den siste bydelsreformen kom var en av begrunnelsene at flere saker skulle ut i bydelene.

- Dette har ikke skjedd, snarere tvert imot. Når vår BU-leder Egil Ihlen sier til Nordre Aker Budstikke at han håper at direktevalg vil føre til at bystyret lytter, så har han grunn til å være frustrert. De borgerlige er for sentralisering. De har flertall, men får ikke gehør sentralt. Vi i SV opplever ikke dette. Lys langs Akerselva har vært en kampsak for oss. Vi tok den opp i Nordre Aker Budstikke, og saken ble raskt snappet opp av SV sentralt. Nå har vi fått brev om at de skal se på dette i budsjettet for 2008. Vi fremmer saker lokalt og får dem gjennom sentralt, sier Pleym.

Full barnehagedekning

- Hva blirr viktigst i Nordre Aker bydel de neste fire årene?

- Det er nærliggende å si full barnehagedekning. Der har bydelen vært utrolig flinke, men vi er fremdeles ikke helt i mål. Jeg håper vi kommer i mål i 2008/2009, sier hun.

Det er ingen tvil om at Nordre Aker er en av de mest populære bydelene, særlig for barnefamilier.

- Bydelen skal fortettes og det har vi ikke noe imot. Men infrastrukturen må på plass først. En seksåring skal kunne gå til skolen. Her venter det en kjempejobb. Det er ikke satt av nok tomter til skoler. Da vi sa ja til utbygging av Nydalen ville vi ha rekkefølgebestemmelse. Det ble strøket av byrådet. Først nå leter byrådet etter skoletomter i bydelen, men det er litt sent, sier hun.

Marka vil hun derimot ikke røre.

- Vi ønsker et sterkt vern av marka og grønne lunger. Dette er ikke områder som skal brukes til barnehager eller annet, sier hun.

Pleym har også et hjerte for eldreomsorgen, men er bekymret for bestiller/utfører-modellen.

- Det er flere til å bestille enn til å utføre omsorg. Vi vet det brukes mindre penger, og at de brukes på feil måte. Vi ønsker omlegging av modellen. SV har et annet menneskesyn enn det som kommer til utrykk gjennom de borgerliges eldreomsorg i dag, sier hun.

Bra klima i BU

Det er mange nye på de lokale valglistene til Nordre Aker BU.

- Jeg tror det blir bra med noen nye og noen som har sittet. Det er et veldig bra klima i BU. Vi har en god tone og respekt på tvers av partimeninger. Slik må det være, vi bruker mye tid uten å tjene noe særlig. Vi sitter der alle fordi vi er engasjerte og vil mye for bydelen vår, avslutter Pleym.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse