Nyvalgt leder av Aker Unge Høyre: Tror på ungdoms-engasjementet

Mads Bjelkerud er ny leder av Aker Unge Høyre, og tror ungdomsengasjementet i politikken har et stort potensial.

Mads Bjelkerud (20) fra Nydalen er nyvalgt leder av Aker Unge Høyre. Han tror et politisk ungdomsengasjement som det man har sett i USA, også er mulig i Norge.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: Mads Bjelkerud studerer på BI, ser opp til Kåre Willoch, misunner Barack Obama hans talegaver, og vil ha valgfritt sidemål i skolen. Blant annet.

20-åringen skuer utover et vinterkaldt, men solbadet, Nydalen. Akerselva renner forbi i strie strømmer. Her trives han godt. Økonomi og administrasjonsstudenten har bodd i denne hurtigvoksende delen av byen i et år, og trives som plommen i egget.

– I Nydalen har man bevart det gamle i det nye, og tatt vare fabrikkbygninger og kultur. Det er en innovativ bydel, sier Bjelkerud.

– Nydalen er pulserende, med kombinasjonen av næring, bolig, studentmiljø, småbedrifter og spennende små butikker. Det er et yrende folkeliv, det er grønt og kort vei til naturen. Et perfekt sted for unge og voksne, sier Bjelkerud, som er oppvokst på Frogner.

Har høye mål

Bjelkerud overtok ledervervet i Aker Unge Høyre for en måneds tid siden. Lokallaget dekker et område fra Bygdøy i sør, via Nordre Aker og opp i Groruddalen.

– Vi er den tredje største Unge Høyre-fraksjonen, bak Vestre Aker og Hordaland. Målet er å bli større enn Vestre Aker, smiler Bjelkerud.

Å være aktiv i et politisk ungdomsparti er lærerikt, men det er også en sosial arena.

– Jeg ble med for to år siden, først ble jeg med venner på sosiale arrangementer, men så ble jeg bitt av den politiske basillen, sier han.

Noe av det første den nye lederen skal ta tak i er derfor å arrangere fest for gamle og nye Aker Unge Høyre-medlemmer, før Oslo Unge høyre sparker i gang årets julebord.

Alle slags mennesker

– Et rykte Høyre sliter med er at det er et parti bare for de rike. Men det stemmer ikke. Det er som å si at alle republikanere i USA er "rednecks". Høyre har etter min mening den politikken som er best for alle.

– Derfor er det et dumt stempel, som vi burde jobbe med. I Unge Høyre finner man "alt mulig rart", det er bare å komme på et møte og se. Selvfølgelig er det noen som bekrefter fordommene, men det er et flertall som avliver dem, sier Bjelkerud.

Tror på ungdomsbølge

Han er imponert over hvordan rekordmange unge amerikanere har deltatt i høstens presidentvalg.

– Det er selvfølgelig helt andre forhold i USA, men jeg tror det er mulig å heve nivået betraktelig også i Norge. De siste årene har det kommet rekordmange nye medlemmer i Unge Høyre, og også andre ungdomspartier vokser, sier Bjelkerud.

Han tror engasjementet gror når ungdom får være med å føle at de kan gjøre forandringer.

– Det er veldig givende å være med på. Et rykte vil ha det til at ideen om Fjordbyen kom på et Unge Høyre-møte. Jeg vet ikke om det er sant, men sånne ting er hyggelig.

Holder i tøylene

– Man lærer mye av politisk arbeid, og det ser bra ut på CV-en for unge som vil opp og frem i verden. Jeg tror Aker Unge Høyre har et stort potensial for å vokse i denne bydelen, sier han.

– Vi har god kontakt med Høyres representanter på Rådhuset. Jeg føler at vi blir lyttet til av moderpartiet, og holder dem litt i tøylene så ikke de blir for "gamle og grå" og konservative, men heller nyskapende og innovative – akkurat som Nydalen, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse