Trumf med ruter

LANGRUTET: Skjortekjoler og vide 80-talls skjorter er blant plaggene som har fått ruter i høst. Kjole fra Vero Moda kroner 199.

Når det går mot høst, beveger moten seg i retning av Skottland.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TO I EN: Bluse med tilhørende skjerf fra Only kroner 299.

Se bildet større

SKOTSK: Bli en del av the Tartan Army i høst.

– Skotskruter er en trend som kommer og går litt, og som vi vil se mye av til høsten, sier moteansvarlig i Henne, Lisbeth Guldbrandsen.

Skottenes rutekilt har lang historie som et plagg med stor symbolverdi. I århundrer har ulike rutekombinasjoner vært et tydelig tegn ulike skotske klaners status og rang.

I moderne tid er kilt blitt et eksempel på hvordan plagg kan få nytt liv med et ungdomsopprør – på 70-tallet adopterte britiske punkere plagget, og brukte det som et opprør mot borgerlige verdier.

– Motehøsten har mange innslag av kiltinspirerte skjørt, og lange kjoler med klassiske skotskruter. Stilen er feminin med rysjebluser og knyting i halsen.

– Parallelt kjøres en mer casual westernaktig stil beregnet for ungdom, med rutete bluser og skjorter, forklarer Guldbrandsen.

Dolce&Gabbana er blant designerne som har mye ruter i høst.

– Dolce&Gabbana har gjort dronning Elizabeth til trendikon i sin kolleksjon, med cardigansett, kiltskjørt, trenchcoater og chiffonkjoler. Vivienne Westwood har alltid innslag av ruter i sin kolleksjon, og også Ralph Lauren har gått for ruter i høst, opplyser Guldbrandsen.

– Fargespekteret er bredt, fra klassiske skotskrutefarger som grønt, rødt og gult, til mer duse naturnyanser, legger hun til.

Hvilken rute du velger, er opp til deg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse