Trygg skolevei

Alle barna som prøvesatt Emil politibil fikk utskrevet førerkort.

Trygg Trafikk og forebyggende av- deling ved Grønland politi- stasjon har gode tips til både bilister og gående.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2006 kl 11:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Storo: - Det er viktig at foreldrene er oppmerksomme på farene langs barnas skolevei, sier Magne Haugen, fra forebyggende avsnitt ved Grønland politikammer.

For fort bilkjøring, og uheldige steder å slippe av barna langs veien, er noen av faremomentene han tok opp da politiet ohg Trygg Trafikk hadde stand utenfor Storo Storsenter.

- Bilister, og også her foreldre, kjører altfor fort langs skoleveien, sier Haugen.

Han forteller at det utover høsten kommer til å bli holdt en rekke fartskontroller, i tillegg til bilbeltekontroller. For de som lar barna gå til skolen, synes han foreldre bør gå sammen med barna de første gangene slik at de blir vant til veien. Han mener det også kan være lurt å planlegge hvor man skal legge ruten for skoleveien i forkant.

- Heldigvis er det lenge siden vi har hatt noen alvorlige ulykker ved skolestart i Oslo, smiler Haugen, før han går tilbake til å skrive ut førerkort til Pelle Politibil.

Sivert Aastalen (4) har lurt med seg mamma Helga, bort til den fine politibilen, Emil og er i fyr og flamme.

- Jeg håper man kan få sitte i den, smiler fire-åringen.

Han begynner på skolen om bare et år, og Helga forteller at de allerede har begynt å tenke på trygg og sikker skolevei.

- Sikker skolevei er viktig. Som forelder tenker man jo at man skal prøve å unngå at barna må krysse for mange veier, og at de unngår de mest trafikkerte strekningene, forklarer Helga Aastalen. Der hvor Sivert skal gå på skole vet hun at det er grupper fra 1.- og 2.klasse som går sammen, og at foreldre er med og følger.

- Uansett kommer jeg nok til å følge ham i begynnelsen, avslutter Aastalen, før hun hjelper Sivert inn i politibilen.

Standen var oppe flere timer utenfor Storo senteret og sammen politiet, stod Trygg trafikk klare for å kontrollere sykler, informere om regler og sikring av barn i bil.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse