ANNONSE
Annonse

Tryggere skolevei truer rikets sikkerhet. Departementet leter etter løsning

Gangbroa er planlagt å gå fra Nydalen allé, ved siden av PST-bbygget (til høyre i bildet), og over Kristoffer Aamots gate. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Fylkesmannen har satt gangbro-saken i Nydalen på vent. Justis- og beredskapsdepartementet vil ha noen ord med i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.03.2017 kl 18:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: Onsdag tok Nordre Aker Budstikke kontakt med Fylkesmannen, som tidligere har signalisert en avgjørelse på klagesaken fra Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) om gangbro over Kristoffer Aamots gate i Nydalen, i månedsskiftet februar/mars.

Gangbroa er planlagt fra Lillohøyden, ved siden av PSTs bygg i Nydalen allé.

Plan- og bygningsetaten (PBE) har anbefalt broen, blant annet som del av å trygge skoleveien til barna som bor i Nydalen og går på Fernanda Nissen skole. Skolen ligger på andre siden av sterkt trafikerte Kristoffer Aamots gate.

PST har klaget på PBEs vedtak fra i fjor om at gangbroen kan bygges. Fylkesmannen opplyste onsdag til lokalavisen at de venter på en utttalelse fra Justis- og beredsskapsdepartementet. Les hele saken her.

PSTs sikkerhetsbehov

Torsdag svarer departementet følgende om hvorfor de nå har blandet seg inn i saken, og hva de egentlig ønsker å formidle i saken:

– Justis- og beredskapsdepartementet ba i november 2016 Fylkesmannen i Oslo og Akershus om å vente med å behandle klagesaken med hensyn til gangbro over Kristoffer Aamots gate til etter at departementet har vurdert saken og eventuelt inngitt et innspill, skriver senior kommunikasjonsrådgiver Andreas Bjørkund i en e-post.

Han fortsetter:

– Bakgrunnen for henvendelsen var departementets ønske om å ivareta PSTs sikkerhetsbehov. Av hensyn til rikets sikkerhet er det nødvendig å være trygg for at PST kan opprettholde sin virksomhet dersom det skulle komme et angrep.

– Det er også nødvendig å sikre PST best mulig mot ulovlig etterretningsvirksomhet rettet mot bygget, fortsetter Bjørklund.

Dialog

Han bekrefter at departementet ikke har sendt et innspill på klagesaken til Fylkesmannen ennå.

– Departementet er i dialog med Fylkesmannen om dette. Bakgrunnen er at departementet søker å finne en løsning som både ivaretar behovet for å opprettholde PSTs evne til gjennomføring av samfunnsoppdraget, og hensynet til best mulig trafikksikkerhet for barn og andre i området.

Bjørklund viser til at dette fordrer en dialog mellom flere parter, og at departementet nå arbeider med denne dialogen.

– Det antas at det kan være hensiktsmessig å finne en løsning som ivaretar alle hensyn utenfor en formell klagebehandling, avslutter Bjørklund.

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse