Trygt og greit med barnehage i stua

Litt annerledes på Grefsen

Minibarnehagen Langtoppen har en avdeling i stua til Annelin Torgersen i Bråtenalleen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.02.2014 kl 15:27

GREFSEN: Nylig åpnet Norges største barnehage i "Margarinfabrikken" på Bjølsen. På det meste vil det gå 500 barn der.

Den rake motsetningen finner vi i Langtoppen barnehage på Grefsen. En foreldredrevet barnehage i Nordre Aker med ni barn, som holder til i hjemmet til et av barna. Barnehagen har tre avdelinger (i tre ulike hjem), med tre barn og en assistent i hver. I tillegg til en pedagog som følger avdelingene tett.

- Var skeptisk

For Vilde (15 måneder) er det derfor ikke så vanskelig å bli kjent med de andre barna på avdelingen. Lekeplassen er også et kjent og trygt sted. Da mamma Annelin Torgersen ikke hadde fått barnehageplass til datteren, kom hun i vinter i kontakt med den familiedrevne barnehagen, og fikk spørsmål om hun kunne tenke seg å være vertshjem.

LES OGSÅ: Barn blir fjernet fra ventelisten

- Jeg var jo skeptisk til det i begynnelsen, og så for meg at det kunne bli rot og matsøl. Men det fungerer veldig greit. Dessuten er det praktisk å slippe å bruke tid på å levere Vilde i barnehagen før jobb, sier Torgersen.

Som vertshjem får familien en økonomisk kompensasjon som dekker utgiftene til barnehageplass, slik at de "går i null".

Som en familie

Linda Enkvist er assistent i avdelingen og ser bare fordeler ved å være en liten barnehage.

- Vi blir som en liten familie. Jeg føler jeg får veldig god kontakt med barna. Alle blir sett, og vi har mye tid med hvert enkelt barn, mer enn det kanskje hadde blitt i en større barnehage, sier Enkvist.

Pedagog Stine Haavelmoen lager aktivitetsplaner for barnehagen og har ansvaret for den faglige oppfølgingen. Hun har erfaring fra flere barnehager av ulik størrelse, men avviser at bare tre barn blir for lite.

- For eldre barn er det viktig med mer stimuli i form av aktiviteter med flere barn. Men når de er så små som disse, er det viktigste tryggheten og at de blir sett, sier hun.

- Dessuten har alle tre avdelingene fellesaktiviteter eller turer minst to ganger i uken.

- Fullgodt alternativ

Langtoppen barnehage ble startet i 1992 og er primært for ett- og toåringer. I løpet av sin 18-årige historie har den derfor holdt til i mange ulike hjem.

- Vi vil gjerne vise foreldre at dette er et fullgodt alternativ til "ordinære" barnehager. Mange tenker at dagmamma er alternativet til å ha barna i barnehage. På mange måter er dette litt som å ha dagmamma, men man får alt det pedagogiske innholdet fra barnehagen, sier Haavelmoen.

Langtoppen eies av foreldrene som har barn i barnehagen. Den er godkjent for fire avdelinger - altså totalt tolv barn.

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon