Turist i eget nærmiljø

Fotballmuseets Tommy Christensen.

Søndag blir det billig å være turist i Oslo. Med et eget pass kan du reise gratis kollektivt, og får fri inngang på alle hovedstadens museer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2008 kl 20:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Vi arrangerte Turist i egen by for første gang i fjor, og det var en så stor suksess at vi bestemte oss for å gjøre det til et årlig arrangement, sier markedskoordinator i Visit Oslo, Stefanie Tuma.

Vil skape stolthet

Ideen bak arrangementet er å gjøre alle Oslos innbyggere bedre kjent med byen, samt å gjøre Oslo til et bedre vertskap for turister.

– Vi vil gjøre Oslos innbyggere stolte av byen sin, og skape litt interesse for kulturtilbudene her, sier Tuma.

Alle byens turistattraksjoner er invitert til å delta. Dette innebærer at de tilbyr gratis inngang hele dagen, og noen vil i tillegg holde spesielle arrangementer. Attraksjonene presenterer seg selv med egne stands i Rådhuset, hvor deltakerne henter et eget Oslopass, som også inkluderer kollektivtransport.

Ut i rommet

På Teknisk Museum på Kjelsås vil de søndag ha et spesielt astronomiforedrag om romstasjoner og romferger i regi av Norsk Astronautisk Forening og Vitensenteret. I tillegg går utstillingen Klima X, og de vil holde flere aktiviteter for barn og unge.

Kommunikasjonssjef Kathrine Daniloff tror ikke de vil få noe spesielt innrykk på søndag.

– Folk primært holder seg primært til museene i byen denne dagen, men gratis kollektivtransport gjør det veldig enkelt å komme seg til museet, sier hun.

Ivrige fotballfans kan også glede seg. I Rådhuset deles også ut gratisbilletter til Lyn-Ham Kam på Ullevål samme kveld, en del av et samarbeid mellom Lyn og Fotballmuseet.

Daglig leder Tommy Kristiansen hos Fotballmuseet sier han håper dette kommer til å trekke mange mennesker.

– Det var ganske bra trøkk i fjor, så vi håper det kommer til å bli en suksess i år også, sier han til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse