Turstien som ble gjerdet inne

Her går stien opp på vollen langs anleggsveien fra Sagadammen til Brekke, nå er den avskjært med nytt gjerde. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Kommunen forteller hvorfor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.10.2016 kl 10:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BREKKE: For ikke lenge siden fortalte Nordre Aker Budstikke om Vann- og avløpsetaten, som nå setter opp nytt gjerde langs og rundt området til Oslos drikkevann, Maridalsvannet.

Les hele saken her.

Stien stengt

Lesere har engasjert seg i det nye gjerdeoppsettet, særlig fra strekningen Sagadammen og Brekkeveien, og opp til Maridalsveien innover til dalen. For det nye gjerdet har sperret den mangeårige opptråkkede stien til høyre for anleggsveien - oppe på vollen.

For det nye gjerdet er ikke satt på nedsiden av vollen, mot vannet, men derimot oppe på vollen, som fører til at nedre del av den omtalte stien er sperret inne.

Se bildet større

Gjerdearbeidet er ikke helt ferdig ennå - her ned til stien som er løype om vinteren mot vannet og videre over vannet fra Sagadammen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Denne stien - som ikke er blåmerket - var mye brukt, blant annet av de som ønsket å komme seg inn på baksiden av gjerdet. Anleggsveien er et bra alternativ, denne korte strekningen, hvis man skal opp til Maridalsveien. Gjerdet settes på toppen av vollen, fordi det vil forenkle vedlikeholdet og oppsettingen av det nye gjerdet, svarer ingeniør Petter Morstad i Vann- og avløpsetaten.

Letter vedlikeholdet

Og forklarer videre om hvorfor gjerdet settes nærmere anleggsveien.

–. Dette gjøres for og lette vedlikeholdet av gjerdet, og det vil bli enklere å rydde vegetasjonen langs gjerde på veisiden med en kantklipper. På andre siden av gjerdet vil vegetasjonen ryddes, som alltid før.

Toppskinne

I tillegg er det lagt en toppskinne på gjerdet, noe leserne mener gjør det å komme seg over?

– Dette er gjort fordi gjerdet vil da få en betydelig lenger levetid. Gjerdet blir stødigere, og nettingen som da blir beskyttet på toppen tåler nedfall fra skogen mye bedre, svarer Morstad på det spørsmålet.

LES OGSÅ ANDRE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse