ANNONSE
Annonse

Turveien fra Nydalen til Kjelsås asfalteres

ASFALT: Snart blir det asfalt her - fra Kjelsås/Stillatorget til Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Asfalt er raskere enn grus. – Det er enhver syklists ansvar å påse at farten er tilpasset slik at farlige situasjoner unngås, også med tanke på at turveien deles med folk til fots, understreker pressetalsmann i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2015 kl 13:49

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN/KJELSÅS: Onsdag skrev leser til Nordre Aker Budstikke: – Nå er jo Ring 3 halvvert på grunn av tunnelarbeid, og vi oppfordres til å gå, sykle, løpe til jobb. Da synes kommunen og Bymiljøetaten at tiden er inne til å spa opp turveien langs elva fra Frysja og nedover, skriver leseren.

– Er det mulig! I tillegg er T-banen til Mortensrud gravd opp! Hvordan tror de folk skal komme seg på jobb? la hun til.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner: «22 av 24 spurte ønsker ikke asfalt langs Akerselva»

SISTE NYTT I SAKEN (mandag 8. juni): Byråd Guri Melby stanser asfalteringen

Asfalt

– Det er den skrøpelige gang og sykkelveien langs Akerselva fra Kjelsåsveien til Gjerdrums vei i Nydalen som skal få nytt asfaltdekke. Gang/sykkelveien blir helt eller delvis stengt i noen dager, men det er muligheter for å sykle omveier, sier pressetalsmann i Bymiljøetaten, Odd Olav Bratteberg.

Han fortsetter.

– Arbeidet vil ha en varighet på 2-3 uker. Selv om det oppfordres til å gå eller sykle på grunn av tunnelarbeidene, må publikum påregne at annet infrastrukturarbeid, det være seg asfaltering, strømforsyning, vann og avløp eller telekabler, må utføres i årene framover, legger han til.

Det var ikke noen arbeidsfolk å se langs strekket Nydalen - Kjelsås - langs turveien ved Akerselva, onsdag midt på dagen. Men i følge Bratteberg, er arbeidene i gang.

LES OGSÅ: Kommunen omgjorde private milliontomter til friluftsområder.

Forarbeider

– Jeg vet at de blant annet holder på med noe forarbeider, også i relasjon til kummene langs strekningen, forteller Bratteberget.

Men hvorfor asfalt?

– Det har vært veldig mye vedlikehold med denne strekningen fra Kjelsås til Nydalen. Ved mye nedbør sklir grusen ut. Derfor blir den nå asfaltert, sier Bratteberget.

Det betyr at det blir mulig for andre å glede seg over turveien, som kanskje rulleskiløpere.

Videre om asfalt legger Bratteberg til.

– Det er enhver syklists ansvar å påse at farten er tilpasset slik at farlige situasjoner unngås, også med tanke på at turveien deles med dem som er til fots, understreker Bratteberg.

Sikkert mange rulleskibrukere som også gleder seg nå.

Lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) bruker mye turveien langs Akerselva, til og fra Kjelsås.

Les også: Bor vi i den beste bydelen - blir det bedre?

Oppgitt

– Jeg blir rett og slett oppgitt. Det er opplagt at det er mulig å sykle gjennom og eventuelt utenom selve arbeidene som skal gjøres. Her er det bare slengt opp et skilt, med total stenging en måned, uten noe forståelig skiltet omkjøring, sier Lyssand.

Hun fortsetter

– Hvis det ikke er mulig å bruke den veien, så vil vi jo ikke rote nede i Nydalsdumpa for så å gå eller sykle opp igjen. Foreløpig har de ikke begynt med noe arbeid heller, så vidt jeg har sett, sier hun.

Snart kommer forhåpentligvis badesesongen, gangveien brukes til de forskjellige badestedene langs med elva. De alternative veiene er både lengre og trafikkerte.

– Symptomatisk

– Dette er etter min mening symptomatisk for hvor dårlig fotgjengere og syklister blir behandlet i denne byen, de ville aldri startet å jobbe med en hovedvei for biler med så lite fokus på informasjon og tilrettelegging, sier Lyssand videre.

Hun fortsetter.

– Veien langs Akerselva er en hovedvei for gående og mye brukt av syklister også!

I komitemøte

Marianne Borgen (SV) i bystyret er klar over situasjonen.

– Jeg vil ta opp saken i komitemøte onsdag, sier Borgen, også leder av samferdsels- og miljøkomitéen i bystyret.

– Når det gjøres nødvendig arbeid på en så mye brukt gang- og sykkelvei, så må det informeres ordentlig. Det virker det ikke som om det har blitt gjort her, fortsetter hun.

LES OGSÅ: Sterke reaksjoner: «22 av 24 spurte ønsker ikke asfalt langs Akerselva»

LES OGSÅ (SISTE): Bydelen krever svar på hvorfor arbeidet er staret uten varsling

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse