Turveien går foran parkeringsplassen

Hva er status for Grefsenplatået?

FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Opprinnelig forslag om å bruke friområdet til parkering går ikke - på grunn av turløype gjennom området, ifølge bydelen om sist nytt om nye Grefsenplatået.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.05.2016 kl 11:27

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS/GREFSEN: Grefsenplatået ligger inne i Kommunedelplan for torg og møteplasser, vedtatt 22. april 2009, som utvalgt opprustet som Torg- og møteplass.

I januar skrev Nordre Aker Budstikke om status nye Grefsenplatået, som torg- og møteplass. Blant annet var planen da at Taxi-holdeplassen ble foreslått flyttet, og nye parkeringsplasser skulle etableres ved Sverre Enevolds plass, mot at grøntarealet skulle erstattes annet sted.

LES OGSÅ: Brekkedammen åpen i helgen

Status

Hva er status nå, i mai?

– Det har vært en «fram og tilbake»-prosess med Plan- og bygningsetaten. Men nå føler vi at saken går på skinner. Oppstart av planarbeidet blir annonsert i nær framtid, ifølge spesialkonsulent i Nordre Aker Bydel, Knut Hammervold.

Som tror en reguleringsplan er nært forestående.

– Vi tror på at det skal kunne være ferdig reguleringsplan og byggesak over sommeren. Men gode parkeringsløsninger rundt torget er en utfordring. Opprinnelig forslag om å bruke friområdet ved Sverre Enevolds plass til parkering går ikke, på grunn av turløype som gjennom området, det er til hinder, sier Hammervold.

Som legger til at det diskuteres andre parkeringsløsninger, men nærmer om hva slags løsninger ønsker han ikke å kommentere nå.

LES OGSÅ: Hva skjer med kafeen på Grefsenplatået?

3638 kvadratmeter

Fra Plan- og bygningsetatens saksinnsyn står det om planområdet, som totalt er på 3638 kvadratmeter:

«Det vil være naturlig at en fremtidig utforming av plassen inkluderer begge sider av Lyngåsveien, og at bebyggelsen utgjør en ytre ramme for torget. Plassen ryddes for dagens rotete parkerings adferd, slik at ulike former for tortgliv kan finne sted. Eksisterende butikker og næring bør få eksponert seg bedre ut mot plassen.»

Videre.

«Festlige anledninger kan feires, og folk i området kan få anledning til å bringe brukte ting til torgs, og matprodusenter i regionen kan få et sted å omsette kortreist mat bare for å nevne noen bruksmuligheter.»

Stor trafikkbelastning

Det nevnes også utfordringer med prosjektet, blant annet et godt samarbeid mellom offentlig og privat grunneierskap.

I tillegg at dagens situasjon i området Grefsenplatået beskrives med stor trafikkbelastning og gjennomgangstrafikk. Mange skolebarn krysser veien, både til Kjelsås skole og Engebråten ungdomsskole.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse