Turveier og lys på agendaen

Ønsker seg turveier: Vegard Ulvang (t.v.) og Tor Øystein Olsen i Maridalens Venner studerer kart over turveiene i Maridalen. Foto: Utlånt

Det er bred lokal enighet og et sterkt ønske om økt satsing på gang-, sykkel og turveier i Maridalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.03.2008 kl 12:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Maridalen: Det kom fram under et temamøte som ble avholdt av Maridalens venner den 28. februar. «Helhetlig ferdselsveiplan til, i, gjennom og fra Maridalen» var møtetittelen, som samlet representanter fra blant annet Skiforeningen, langrennskomiteen i Oslo skikrets, Aker og Oslo Bondelag, Maridalen forpakterlag, Skarprosjektet, KulturPUNKTET Sandermosen stasjon og flere av gårdene i Maridalen.

Lys, turvei og skiløype

Møtet vedtok å støtte en rekke foreslåtte tiltak for bedre ferdsel i Maridalen. Blant disse er lyssetting helt fram til Hammeren på den planlagte turveien fra Brekke til Hammeren og Nordmarksveien.

I tillegg ønsket deltakerne ny utfartsparkeringsplass ved Brekkekrysset, og at det blir fortgang i bystyrevedtaket fra i fjor om at det skal opparbeides en sykkelvei på veiskulderen langs Maridalsveien, fra Brekke til Skar.

Støtte fikk også Friluftsetatens forslag om helårstrasé fra Sognsvann til Grinda og Brekke, og fra Monsetangen til Sandermosveien, bystyrets forslag til ny sykkelvei fra Snippen til Sinober og Skiforeningens planer om ny maskinpreparert skiløype fra Øyungsdammen og vestover Øyungslia.

I tillegg til dette ønsket møtedeltakerne at det generelt må satses mer på kollektivtransport i Maridalen.

Skrev brev

Alle ønskene, formulert i ti punkter, er sendt i brev til lederen av bystyrets byutviklingskomité, Ola Elvestuen (V).

– Det som kjennetegener Maridalens Venner er at vi jobber politisk. Vi henvender oss til de som tar beslutningene, og ikke til embetsverket, sier Tor Øystein Olsen, lederen av Maridalens Venner.

Han forteller at de med punktene i brevet ønsker at det skapes en helhetlig ferdselsplan i, gjennom og fra Maridalen.

– Men vi støtter også varmt gode forslag som kommer fra embetsverket, slik som lystraséene som Friluftsetaten går inn for, sier Olsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse