Tusen barn over stokk og stein

Jacob Skogstad (5) får klemme Turbo Fjellrev, maskoten til DNT. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Det formelig krydde av barn i refleksvester på Sognsvann torsdag. Høyt og lavt blant bavianer, dalmatinere og syngende alver.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.06.2009 kl 11:09

SOGNSVANN: Litt skummelt var det kanskje, syntes barna fra Blåbærskogen barnehage da de plutselig trodde de så et troll borte bak trærne. Men det var ingen troll denne gangen, bare en snill bavian som ville dele ut bananer. Og det smakte, midt i det ulendte terrenget ved siden av Sognsvann. Det var nemlig ingen hvilken som helst tur barna hadde begitt seg ut på.

Se flere bilder her

Hvorfor vente til 8.?

Barna i Blåbærskogen barnehage var blant tusen barn fra Oslo nord og vest som deltok i den store barnehagemarsen "små og sterke", arrangert av Den Norske Turistforening (DNT) torsdag. Målet er å få barna ut på tur i en tid når fysikken og motorikken utvikler seg optimalt.

- Målet er at de skal gå litt over stokk og stein, sier prosjektleder i DNT, Grethe Johnsen, til Nordre Aker Budstikke.

Marsen er inspirert av DNT-aktiviteten "Opptur", en nasjonal turdag for 8. klassinger.

- Men vi tenkte: "Hvorfor i all verden skal vi vente helt til de går i 8. klasse?", sier Johnsen, som forteller at de har fått veldig god respons på arrangementet. Hun håper dette kan bli en årlig tradisjon som vil spre seg til hele landet. Neste år vil de kanskje teste ut med enda flere barn.

- Veldig fornøyde

Og barna i Blåbærskogen barnehage koste seg i hvert fall veldig mye på den store barnehagemarsjen. Høydepunktet var eventyrfortellingen på slutten av turen.

- De var veldig fornøyde med dagen, sier Ellen Trandem ved Blåbærskogen barnehage.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...