Tusen barn over stokk og stein

Jacob Skogstad (5) får klemme Turbo Fjellrev, maskoten til DNT. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Det formelig krydde av barn i refleksvester på Sognsvann torsdag. Høyt og lavt blant bavianer, dalmatinere og syngende alver.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2009 kl 11:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Jacob Skogstad (5) får klemme Turbo Fjellrev, maskoten til DNT. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Se bildet større

Barna fikk bryne seg på litt ulendt terreng. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Se bildet større

F.v.: Ferdinand Schou (4), Jacob Skomsvold (5), Kristian Kirill Lien (4), Carl Herman Finneng (6), Markus Mikkelsen (4) og Sara Lindeman (4) tror kanskje de skimter et troll bak buskene.

SOGNSVANN: Litt skummelt var det kanskje, syntes barna fra Blåbærskogen barnehage da de plutselig trodde de så et troll borte bak trærne. Men det var ingen troll denne gangen, bare en snill bavian som ville dele ut bananer. Og det smakte, midt i det ulendte terrenget ved siden av Sognsvann. Det var nemlig ingen hvilken som helst tur barna hadde begitt seg ut på.

Se flere bilder her

Hvorfor vente til 8.?

Barna i Blåbærskogen barnehage var blant tusen barn fra Oslo nord og vest som deltok i den store barnehagemarsen "små og sterke", arrangert av Den Norske Turistforening (DNT) torsdag. Målet er å få barna ut på tur i en tid når fysikken og motorikken utvikler seg optimalt.

- Målet er at de skal gå litt over stokk og stein, sier prosjektleder i DNT, Grethe Johnsen, til Nordre Aker Budstikke.

Marsen er inspirert av DNT-aktiviteten "Opptur", en nasjonal turdag for 8. klassinger.

- Men vi tenkte: "Hvorfor i all verden skal vi vente helt til de går i 8. klasse?", sier Johnsen, som forteller at de har fått veldig god respons på arrangementet. Hun håper dette kan bli en årlig tradisjon som vil spre seg til hele landet. Neste år vil de kanskje teste ut med enda flere barn.

- Veldig fornøyde

Og barna i Blåbærskogen barnehage koste seg i hvert fall veldig mye på den store barnehagemarsjen. Høydepunktet var eventyrfortellingen på slutten av turen.

- De var veldig fornøyde med dagen, sier Ellen Trandem ved Blåbærskogen barnehage.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse