Tusen eldre til Oslo rådhus

Tusen eldre er invitert til Oslo rådhus for å feire den internasjonale eldredagen 1. oktober. Arkivfoto

I morgen arrangeres FNs internasjonale eldredag i Rådhuset for andre året på rad. Med på festen er blant annet statsminister Jens Stoltenberg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.09.2008 kl 13:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Oslo kommune har invitert cirka 1000 eldre til Rådhuset for å markere dagen den 1. oktober fra kl. 18 - 20. Innholdet i arrangementet er forskjellige kunstneriske innslag og hilsninger fra lokale og nasjonale myndigheter. Arrangementet ledes av programleder Vidar Lønn-Arnesen.

– Vi gjentar fjorårets suksess. Dette er et tilbud de eldre satte pris på og det er alt for få slike arrangementer for de eldre, sier konstituert byråd for velferd og sosiale tjenester Jøran Kallmyr i en pressemelding.

Lever lengre

Eldredagen ble opprettet i 1990 etter vedtak gjort i FNs generalforsamling. Langt flere enn tidligere opplever å bli eldre, og eldredagen er innstiftet for å markere den betydelig forlengede levealder som omfatter nesten hele verden, men samtidig å fremvise utfordringer som medfører et lengre livsløp.

Årets arrangement skal ha mangfold blant eldre i Norge på dagsorden.

– Mange tror at alle eldre er like, det er helt feil. De har like mange forskjellige meninger, behov og ønsker som hos oss yngre, sier Kallmyr.

Bredt programEldredagen arrangeres i Oslo rådhus og ledes av den folkekjære programlederen Vidar Lønn-Arnesen. Blant deltagerne er blant annet Oslo seniorkor, ØstensjøCabareten, Kari Gjærum, barn og eldre fra Bydel Ullern, og statsminister Jens Stoltenberg.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse