ANNONSE
Annonse

Tvang gutt (9) inn i bil

Illustrasjonsfoto. (BILENE PÅ BILDET HAR INGENTING MED SAKEN Å GJØRE).

Mannen var tiltalt for å ha truet en niåring med seg inn i bilen sin fra fotballtrening på Ullevål.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2009 kl 13:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: Mannen i femtiårene dømmes av Oslo tingrett til å betale en bot på 3000 kroner, etter at han i september 2008 skal ha ført en da ni år gammel gutt fra fotballtrening på Colletløkka, inn i sin egen bil og kjørt ham til Majorstua politistasjon.

Aktors påstand var 60 dagers fengsel, noe retten ikke finner grunnlag for. Den frafaller også den fornærmede niåringens oppreisningskrav på 10.000 kroner.

Mistenkt for skadeverk

Bakgrunnen for hendelsen var at tiltalte hadde mistanke om at det var utført skadeverk på eiendommen hans. Utendørs varmekabler var blitt revet i stykker. Vitner skal ha fortalt mannen at det var niåringen som sto bak ødeleggelsene.

Retten tror mannen på at han gjorde forsøk på å få tak i guttens foreldre, før han til slutt fant gutten selv på fotballtrening på Colletløkka. Gutten ble med til mannens hjem, der han ikke erkjente skyld for skadeverket.

«Valgte å lyve»

Fornærmede «valgte å lyve til tross for at han ble opplyst at alternativet var en kjøretur til politiet. Retten anser videre den egentlige belastningen for fornærmede å være frykten for konsekvensene av hans handling, ikke minst foreldrenes reaksjon, og ikke transporten til politiet,» heter det i domspapirene.

Mannen skal nemlig ha tvunget gutten med seg inn i sin egen bil, til tross for at fotballtreneren gjorde forsøk på å hindre mannen i å kjøre av gårde med niåringen. I bilen skal niåringen ha tilstått skadeverket, og begynt å gråte.

Retten mener gutten frivillig fulgte med tiltalte og at han ikke ble utsatt for fysisk tvang, selv om mannen ved en anledning skal ha tatt tak i guttens arm. Retten mener at mannens transport av gutten likevel var en overtredelse av straffeloven.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse