ANNONSE
Annonse

(Twitter)storm i et vannglass, mener boligutvikler

Haavard Nordlie og Benedicte Bull i Aksjonsgruppa på nedre Grefsen. Boligtoppene som tvitret om utbygging skjønner ikke at det kan oppleves nedlatende. Foto: SOFIE LØCHEN SMEDSRUD/TWITTER

Aksjonsgruppen mot ødelegging av nedre Grefsen reagerer etter en Twitter-samtale mellom eiendomstopper i Oslo. – Dette er storm i et vannglass. Det skytes på feil mål, sier Bård Schumann, administrerende direktør i Selvaag Bolig ASA.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.09.2016 kl 14:21

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: På gatefesten i Kapellveien 20. august ytret Haavard Nordlie at flere boligtopper ikke har vist særlig respekt for kommuneplanens krav om overordnet planlegging på nedre Grefsen. Nordlie er mannen som i februar, overfor bydelsutvalget, avdekket at nedre Grefsen var blitt en del fortetningsområdet Storo-Nydalen i kartene til «Kommuneplanen 2015 – Oslo mot 2030».

I siste utgave av menighetsbladet Talefoten, utdyper Nordlie dette med en Twitter-samtale medllom Erling Fossen, Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj og adm.dir. Bård Schumann i Selvaag, fra april i år. (Se Twitter-samtalen nederst i saken).

Både Siraj og Schumann sitter i det byrådsoppnevnte «Boligvekstutvalget».

Saken fortsetter under tweeten.

Schumann: – Skjønner ikke

Baard Schumann. Foto: SELVAAG BOLIG

Administrende direktør i Selvaag Bolig ASA, Bård Schumann, forstår ikke helt at noen kan oppfatte den omtalte tvitringen om fortetting på nedre Grefsen, som respektløs og nedlatende.

– Jeg skjønner ikke hva som er nedlatende i dette. Det er heller ikke meningen å være nedlatende. Vi forholder oss til et politisk vedtak. Politikerene ønsker fortetting. Det er jo saken, sier han.

LES OGSÅ: Byutviklingsbyråden: – Jeg skjønner at folk er bekymret, for det vil helt klart bli endring

Daniel Kjørberg Siraj. Foto: OBOS

Og viser samtidig til at på Smestad er samme fortettingsplaner, der har boligutbyggere begynt å kjøpe opp eiendom. (lenke til Akersposten.no).

Skyter mot feil mål

– Det som skjer nå, er eventuelt at man kjøper opp noen eiendommer. Kanskje 10-15 eiendommer. Og ikke 260 eiendommer, som kanskje noen tror. En områdeplan initieres av utbyggere. Så gjøres alt videre i samarbeid med kommunen, og det tar nok noen år før detaljregulering og alt eventuelt er på plass, sier han.

LES OGSÅ: Ble nedre Grefsen nevnt? Her oppsummeringen fra «folkemøtet» om kommuneplanen

Schumann fortsetter.

– Dette er storm i et vannglass. Å være forbannet på, og å skyte på utbyggerne, er jo å skyte på feil mål. Det er jo det politiske vedtaket som vi forholder oss til. Beboere på Grefsen sier at her er det ingen som vil selge. Neivel, da er det ikke det da, og da blir det jo ikke noe fortetting. Så får vi se hva det blir til til slutt.

Spør Raymond Johansen

Erlend Fossbakken spør byrådsleder Raymond Johansen om hva han synes om boligtoppenes oppførsel.

Nordre Aker Budstikke har også kontaktet byrådsleder Raymond Johansens kontor, men har så langt ikke lykkes i å få en kommentar i saken.

LES OGSÅ: Frp mener to like boligområder forskjellsbehandles: Strengere vern av Tåsen Hageby, mens det kan bygges blokker på nedre Grefsen

Les alt om Kommuneplan-saken på nedre Grefsen her!

Utdrag fra den omtalte Twitter-samtalen

Utdrag fra Twitter.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse