Test: Blackberry Curve 8900 Javelin: Tynnere statussymbol

Tastene er små, men gode.

Curve 8900 Javelin er den litt simple lillebroren Bold 9000. Men den er like rå på e-post.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2009 kl 11:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Styrekulen er forbedret.

Se bildet større

Skjermen er av ypperste kvalitet

Se bildet større

Curve er rå på e-post, akkurat som storebror Bold.

Se bildet større

Musikkspillere en meget god.

Se bildet større

Nettleseren er brukervennlig, men Curve 8900 har hverken super-3G eller 3G.

Se bildet større

GPS-en er litt i tregeste laget.

Se bildet større

Blackberry Curve 8900 Javelin

Se bildet større

BERRY: En mobil til 8000 kroner bør ha alt av teknologi. Det har ikke Curve 8900. Når du skal surfe på nettsider merker du fort savnet av 3G eller super-3G.

AMOBIL.NO: Kanadiske RIM har kommet med nok et tilskudd til deres serie av smarte e-postmobiler. Blackberry Curve 8900 er den tynneste og letteste Blackberry-modellen med fulltastatur til nå.

Har du sansen for Blackberry-telefoner vil du nok sette pris på Curve 8900s størrelse og styrekulen som er blitt mye bedre.

Logisk lagt opp

Menyene er intuitive og brukervennlige. Hovedmenyen består kun av ikoner, og styrekulen gjør det enkelt å navigere. Inne i de forskjellige funksjonene vises menyene i lister.

Telefonen har en svært god høyoppløst skjerm, som viser veldig klare bilder i naturtro farger.

Blackberry Curve 8900 Javelin er også eksemplarisk på basisfunksjoner. Det er god og klar lyd i begge ender av en samtale.

Gode taster

Tastene er små, men de er likevel såpass godt adskilte at de er lette å bruke. Prisen er stiv, men det samme kan ikke sies om selve tastaturet som er irriterende slarkete.

Med så mange som 35 taster på tastaturet er Blackberry-modellene gode på snarveier. Du kan velge forskjellige snarveier for nesten alle tastene, noe som kan gjøre deg uhyre effektiv når alt sitter spikret i fingrene.

E-postkongen

Som Blackberry-telefoner flest er også Curve 8900 helt rå på e-post. Du kan velge å se meldingene dine i mapper for hver konto eller alle samlet i en felles mappe. E-post kommer automatisk rett til telefonen så man slipper å hente den manuelt.

Guide: Kom i gang med e-posten

Telefonen er også god på nyttefunksjoner. Kontaktlisten er rimelig omfattende og du kan lagre så mange kontakter og du ønsker, og legge til et lass med informasjon om hver oppføring. Kalenderen er oversiktlig og enkel å bruke. Fra kalenderen kan du sende møteinnkallelser direkte til aktuelle deltakere.

Super lyd

Vi ble imponert over musikkspilleren på Curve 8900. Lyden er meget god og volumet kan skrus ubehagelig høyt. Med støtte for minnekort og utgang for 3,5 mm minijack er telefonen meget god som musikkspiller.

Guide: Slik bruker du musikkspilleren

Kameraet i Curve 8900 er helt greit. Det er bedre enn i tidligere modeller fordi det har fått fotolys og autofokus. Vi tror uansett ikke at kameraet er det største kravet fra målgruppen. Jevnt over blir bildene brukbare, særlig i godt lys.

Telefonen har ikke veldig imponerende batteritid, og du må regne med å lade den omtrent annenhver dag. Det er altså nødvendig å ha lader lett tilgjengelig.

Guide: Unngå batterifellene

Ikke 3G

Telefonen er ikke utstyrt med 3G, noe som egentlig er helt bak mål i en såpass avansert telefon som dette. Når du skal surfe på nettsider merker du fort savnet av 3G eller super-3G.

Med Edge som raskeste hastighet vil både surfing på nettet og nedlastning av e-post med vedlegg kreve en god porsjon tålmodighet.

Telefonen er riktignok Wi-Fi, og er hovedsaklig en jobbtelefon. Jobber du i en bedrift som har trådløst nettverk, og i tillegg har dette hjemme, vil nok ikke savnet etter 3G og super-3G bli veldig stort. Ihvertfall ikke før strømmen går.

GPS er også på plass. Du får veianvisninger fra en posisjon til en annen, men vi synes GPS-en er i tregeste laget. Den bruker lag tid på finne satellitter og på å laste inn kartene når du zoomer.

Guide: Ti tips til GPS-bruk

Bedre ytelser

I forhold til alternativene imponerer ikke Curve 8900 i denne kategorien. Med en prislapp på 8000 kroner, hadde vi forventet at telefonen har alt av teknologi og bedre ytelser.

Curve 8900 er en forenklet Blackberry-telefon med et moderne utseende. Den har det meste av teknologi men til den prisen bør alt være med.

En telefon som har alt er Blackberry Bold 9000. Denne er litt større og en del kraftigere enn Curve 8900, men koster nesten tusenlappen mer.

Les vår test av RIM Blackberry 9000 Bold

Det finnes også alternativer som koster halvparten som er vel så bra. Nokia E71 har bedre byggekvalitet og super-3G men mangler 3,5 mm jackplugg.

Les vår test av Nokia E71

Les hele testen av Blackberry Curve 8900 Javelin på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse