Tyverier kan møtes med "ekstra-service"

Tyverier kan møtes med

Brekkehagen kiosk har hatt mye problemer med tyverier de siste årene, sist i helgen.

Problemer med store grupper som begår tyverier? Prøv "ekstra" god service.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2008 kl 11:40

BREKKE: Det mener sikkerhetsansvarlig hos Oslo Handelsstands Forening, Janne Holtet Westbye.

Nordreakerbudstikke.no skrev i går om Brekkehagen kiosk, som har hatt flere problemer med tyverier begått av rom-folk det siste halvannet året.

Adgangsnekt

Senest i helgen forsvant spillkuponger for over 2.000 kroner, og innehaveren av kiosken begynner å bli svært frustrert.

– Vi kommer de til å nekte sigøynere adgang fremover, og det er det mange andre i området som gjør også, sa han til Nordreakerbudstikke.no i går.

Fokus på forebyggende tiltak

Janne Holtet Westbye, sikkerhetsansvarlig hos Oslo Handelsstands forening, kjenner til at det i perioder kan være problemer med lignende tyverier i enkelte områder. Disse tyveriene kan oppleves som et ekstra stort problem fordi de virker så organiserte. Oslo Handelsstands forening anbefaler å fokusere på forebyggende tiltak som ett av flere virkemidler.

- Vi anbefaler våre medlemmer å gi kunder som kommer i store grupper ekstra god service fra de kommer inn døren. Dette kan virke mer preventivt. Vi har fått tilbakemeldinger om at disse kundene da velger å gå ut, og ikke kommer tilbake, sier Holtet Westbye.

- Viktig å politianmelde

I tillegg er det viktig å anmelde alle forhold. Dette fordi politiets ressurser disponeres ut i fra hvor stort problemet er. Oslo Handelsstands Forening ser med bekymring på politiets henleggelser av anmeldte tyveri/naskeri. Dette kan medvirker til at statistikkene for tyveri/naskeri får store mørketall, fordi handelsnæringen ikke anmelder da reaksjon mot gjerningsperson uteblir.

- Dette er saker vi jobber med, som strakstiltak kan det enkle være en mulighet - følge kunden rundt fra de kommer inn døren til de går ut igjen, sier Holtet Westbye.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!