Tyverier kan møtes med "ekstra-service"

Brekkehagen kiosk har hatt mye problemer med tyverier de siste årene, sist i helgen.

Problemer med store grupper som begår tyverier? Prøv "ekstra" god service.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.10.2008 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
BREKKE: Det mener sikkerhetsansvarlig hos Oslo Handelsstands Forening, Janne Holtet Westbye.

Nordreakerbudstikke.no skrev i går om Brekkehagen kiosk, som har hatt flere problemer med tyverier begått av rom-folk det siste halvannet året.

Adgangsnekt

Senest i helgen forsvant spillkuponger for over 2.000 kroner, og innehaveren av kiosken begynner å bli svært frustrert.

– Vi kommer de til å nekte sigøynere adgang fremover, og det er det mange andre i området som gjør også, sa han til Nordreakerbudstikke.no i går.

Fokus på forebyggende tiltak

Janne Holtet Westbye, sikkerhetsansvarlig hos Oslo Handelsstands forening, kjenner til at det i perioder kan være problemer med lignende tyverier i enkelte områder. Disse tyveriene kan oppleves som et ekstra stort problem fordi de virker så organiserte. Oslo Handelsstands forening anbefaler å fokusere på forebyggende tiltak som ett av flere virkemidler.

- Vi anbefaler våre medlemmer å gi kunder som kommer i store grupper ekstra god service fra de kommer inn døren. Dette kan virke mer preventivt. Vi har fått tilbakemeldinger om at disse kundene da velger å gå ut, og ikke kommer tilbake, sier Holtet Westbye.

- Viktig å politianmelde

I tillegg er det viktig å anmelde alle forhold. Dette fordi politiets ressurser disponeres ut i fra hvor stort problemet er. Oslo Handelsstands Forening ser med bekymring på politiets henleggelser av anmeldte tyveri/naskeri. Dette kan medvirker til at statistikkene for tyveri/naskeri får store mørketall, fordi handelsnæringen ikke anmelder da reaksjon mot gjerningsperson uteblir.

- Dette er saker vi jobber med, som strakstiltak kan det enkle være en mulighet - følge kunden rundt fra de kommer inn døren til de går ut igjen, sier Holtet Westbye.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse