ANNONSE
Annonse

Uenige om sommerværet

Hvem får rett? Meteorologene eller værprofetene?

VARIERT: Ifølge Yr.no får vi slett ikke noe stabilt og varmt sommervær de neste 10 dagene i Oslo. Ifølge en værprofet på Finnskogen blir det en varm og god sommer. Arkivfoto

Hvem får rett om sommerværet? Værprofeten fra Finnskogen eller meteorologene på Blindern? Eller kanskje det er sensommeren som blir god og varm?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 30.06.2014 kl 14:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Etter en fin, solfylt og vagm vår har sommerferien begynt med ganske kjedelig vær. men ifølge landets største avis, er værprofet Bjørn Frang fra Finnskogen ikke i tvil: Vi har en varm og god sommer foran oss.

Ifølge de virkelige ekspertene, de som har utdannet seg innen faget, kan vi se fram mot 17-20 grader til langt ut i juli.

Hvem får rett?

Viktige fiskefinner

Hvis værprofeten fra Finnskogen skal ha sine ord i behold, bør været altså endre seg ganske mye sånn omtrent midt i juli!

- I år ser jeg klare tegn på været vi har foran oss. Juli har ofte vært en drittmåned med dårlig vær. Folk er opptatt av juli, de skal ha ferie. I år blir det bra vær, sier Frang til Vg.no.

Han er blant annet kjent for å se på abborfinner når han skal spå været framover.

- Jeg spår slik de gamle spådde været. Ut fra de tegnene de så på, spår jeg været, sier Frang til Vg.no.

Han sier til nettstedet at abboren har med seg viktige værtegn. Lyse ryggfinner betyr sol og varme. Mørke finner på den vesle fisken som lever i skogsvannene, varsler en kald og regntung sommer. I år er det altså lyst langs abborryggen.

Her kan du lese værprofetenes profetier på Vg.no.

... Og her kan du se hva meteorologene tror om de neste 10 dagene.

Variert og kjølig

En titt på Yr.no og langtidsvarselet til Meteorologisk institutt, forteller at været vi har hatt den siste uken, mer eller mindre skal fortsette i 10 dager til, og da er vi jo godt ut i juli. Dagtemperaturene skal ligge mellom 17 og 20 grader, det skal bli litt sol, en del regn og mer eller mindre skyet de fleste av dagene. Ikke helt uvanlig norsk sommervær, med andre ord.

Her er ting du kan gjøre i Oslo når det regner.

Tropesommer på Finnskogen?

Noe Vg.no skriver mindre om i sin artikkel, er akkurat hvor dette varme godværet kommer i sommer. Mener værprofet Frang i hjemtraktene på Finnskogen, er det kanskje mindre interessant for oss Oslo-folk?

Les også:

Vi fikk én måneds regnmengde på ett døgn

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse