Demonstrerte

Uighurene vil ha selvstendighet

Hjelper: Madina og Gulnifer tror det hjelper å demonstrere og håper på at vestens land våkner.

Uighur-folket eller øst-tyrkere er en etnisk minoritet som bor i Xinjiang-provinsen i Nordvest-Kina. Tidligere selvstyre er nå en saga blot.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.07.2009 kl 23:12

SENTRUM: Den siste tidens uroligheter i Xinjiang-provinsen, har fått bred dekning i media, og Uighurene som bor i Oslo har flittig demonstrert mot overgrepene i hjemlandet. Nå sist lørdag med paroler og de blå flaggene fra Jernbanetorget og opp Karl Johan.

Selvstendighet

Rebiya Kadeer leder en av nærmere 30 eksilorganisasjoner som arbeider for uighurenes sak. Hun sier at flere etniske minoriteter i Kina trenger hjelp for å styrke sine menneskerettigheter, også kineserne selv. Kinesiske myndigheter var tidligere mer lydhøre overfor det internasjonale samfunn, men nå foregår det nærmest en etnisk rensing av uighur-folket. (Kilde norskpen.no)

- Vi demonstrerer mot Kina. Og fordi vi vil ha et selvstendig land, sier Gulnifer mens hennes landsmenn og venner samler seg rundt parolene.

- Vi håper og drømmer om et eget land, Vi er Øst-tyrkere med en lang og ærefull historie, legger venninnen Madina til.

KnebletRebiya Kadeer hevder at det er ingen ytringsfrihet for uighurene, som er kneblet og ikke tør snakke. Kina har avskaffet dødsstraff for politiske dissidenter, men dette gjelder ikke for uighurene. I 2004 ble det offentliggjort at kinesiske myndigheter hadde henrettet til sammen 55 personer fra ulike (forbudte) uighur-organisasjoner. I tillegg kommer store, skjulte antall overgrep i form av tortur og drap. Hun sier at de aller fleste uighur-familier har opplevd at noen i deres familie er blitt forfulgt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon