Test: Samsung Syncmaster 2493HM: Ujevn designperle

 

Syncmaster 2493HM mangler det lille ekstra til å gå helt tilo topps.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ETTERSLEP: Under spill hvor hastigheten på objekter er høy, ser vi spor av etterslep. Disse er ikke store, men store nok til å bli oppdaget om man ser etter de.

HARDWARE.NO: Syncmaster 2493HM er på mange måter en god skjerm, og de fleste som går til innkjøp av denne blir nok meget fornøyd.

Men, på flere områder mangler den det lille ekstra som trengs for å skyve den helt til topps.

Så lenge du sitter i en normal sittestilling foran skjermen, er samtlige av skjermens farger knallsterke og vi ser ingen spor av ujevn bakgrunnsbelysning.

Sort er noe lys, og trekker mot blått. Vi opplever også at både blå og hvit trekker mot andre farger om man øker innsynsvinkelen opp mot det maksimale.

Under spill hvor hastigheten på objekter er høy, ser vi spor av etterslep. Disse er ikke store, men store nok til å bli oppdaget om man ser etter de. At produsentens lovord om en responstid på 5 ms tror vi stemmer relativt godt.

Skjermen har det du skulle trenge av tilkoblinger, men det stopper der. Når en skjerm er i denne størrelsen ønsker kanskje mange å bruke den både på hytta og i båten, men mangelen på videoinnganger begrenser dette noe.

HDMI er heldigvis på plass, en kontakt som i tiden fremover vil erstatte de fleste andre videostandarder.

I skrivende stund er Syncmaster 2493HM priset til rett oppunder 3000 kroner. Du finner dyrere alternativer, og du finner billigere. Vi kan si at du får det du betaler for, om ytelsen hadde vært høyere hadde nok prisen også steget i samme retning.

Les hele testen av Samsung Syncmaster 2493HM på Hardware.no

Interesser i tekno? Sjekk Tek.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse