ANNONSE
Annonse

Ukas vintips

And er en anledning til å øke vinbudsjettet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

And er delikat og elegant spise som sjelden hører hverdagene til. Derfor vil jeg anbefale å holde fokuset nettopp på det litt mer høystemte, slik at det ikke blir stilsprik mellom mat og drikke.

Friskhet

Fettkappen rundt anda gjør måltidet naturlig fett. I tillegg har vi potetenes sødmefulle, fete smak og nærmest kremete konsistens. Det fordrer friskhet fra vinen.

Syrestrukturen blir viktigere enn tanninene, som aller helst bør være bløte og ikke for fremtredende. Slikt ødelegger fort andens fine smak og saftige munnfølelse.

Mange sverger til Burgund når and skal serveres, og det er en veldig god vei å gå. Vinene er fruktige, saftige og aromakomplekse, med bløte tanniner og livlig syre.

Det finnes flere alternativer å velge mellom, og ofte koster de litt, disse gode Pinot Noir-vinene.

Et flott alternativ er

15537 Mercurey 2005, Domaine de Suremain, Burgund, Frankrike. Kr 193,80 (Fullsortiment)

som er en tradisjonelt fremstilt vin med smak av lyse bær, mørk steinfrukt og Pinot Noirs ofte litt jordlige toner.

Billigere kjøp

Hvis dette er helt utenfor budsjettrammene, er det selvfølgelig enklere pinoter å få kjøpt.

Men det finnes også andre druer og områder som fungerer bra og koster mindre. Barbera er en drue som normalt stortrives med and. Den ligner Pinot Noir i det at den ofte er mer frisk enn "tannintørr", noe som kler anda godt.

Et helt annet bekjentskap som også traff overraskende bra, var

10552 BZO Mencia Joven 2008, Bod. Agribergdidum, Bierzo, Spania. Kr 119,80 (Grunnsortiment).

Dette er en Bierzo-vin laget på den lokale druen Mencia. For de uinnvidde kan jeg fortelle at Bierzo er et område i Nord-Spania, nærmere bestemt Galicia. Vinene jeg tidligere har smakt herfra, har ofte vært ganske tørre og pakket inn i rause porsjoner eik. Men denne vinen er langt lettere og helt uten eik.

I stedet har den en saftig, fruktig stil med innslag av litt grønne, nærmest paprikaaktige toner. Overraskende vellykket og innsmigrende var den med sin rike frukt og saftighet som ga en god, om en litt budsjettpreget friskhet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.