Ukens vintips

Niepoort 10 YO Tawny, Douro, Portugal. Kr 176,-

Serveringen av noe alkoholholdig til disse croissantene må skje litt senere på dagen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2009 kl 08:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Ole Martin Alfsen

Dette minner mer om en godt planlagt søndagsfrokost enn en reell dessert. Derfor er ikke alkohol det første jeg begynner å planlegge.

LES OGSÅ: Slik lager du croissante

Gjenganger

Alkohol vil vel først og fremst være aktuelt om dette serveres litt utpå dagen, for eksempel til et typisk kaffeslabberas.

Gjerne et lite glass hetvin a la Tawny portvin, som vil harmonere på mange måter. Både sukker, alkoholmengde og aroma vil treffe godt med den fete, sprøstekte croissanten og det innsmigrende søte, men samtidig friske, bringebærsyltetøyet.

Et godt alternativ er da en gjenganger i disse spaltene, på grunn av tilgjengelighet og kvalitet. 13921 Niepoort 10 YO Tawny, Douro, Portugal. Kr 176,- (Fullsortiment), som riktignok begynner å bli dyr, men som fremdeles holder fremragende kvalitet.

Det jeg aller helst ville servert til disse, er en god kopp te, som smaker godt til croissant med syltetøy

— langt bedre enn kaffe, etter min mening.

Krydret te

I tillegg er det godt å drikke om morgenen, og er i så måte en utmerket drikk å servere i denne situasjonen. Du kan selvfølgelig servere ordinær sort te, og la det være med det.

Jeg synes det kan smake godt med en krydret te i en slik setting, i hvert fall i denne årstiden vi befinner oss i nå, og lager meg en masala chai, ofte kalt chai latte.

Chai er navnet på te, og masala betyr en form for krydderblanding.

Du kan etter hvert kjøpe et vell av forskjellige ferdige "Chai"-blandinger i pose eller løsvekt, men når det er lagt så mye jobb i croissantene, er det hyggelig å gjøre litt ut av te-serimonien også. Og det er veldig enkelt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse