Annonse: Amfi Ullevaal

– Ullevaal består i stor grad av et lesende folk

Ida Kristiansen hadde sin første deltidsjobb i ARK i 2009. Nå er 27-åringen sjef for sin egen bokhandel på AMFI Ullevaal.

Er du på jakt etter den perfekte julegaven? Da bør du sjekke ut nabolagets sikre vinner, ARK Bokhandel, der den ultimate oppmerksomheten kanskje er noe annet enn en bok …

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2017 kl 10:08

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta

Idas julegavetips:

«Byens Spor» av Lars Saabye Christensen og «En Moderne Familie» av Helga Flatland anbefales på det sterkeste til søster så fremt som til bestefar.

Andre gode råd: – Vi skal gjøre vårt aller ytterste for at alle blir blide og fornøyde til jul, og ønsker å hjelpe alle med å få tak i julegavene de ser etter. Derfor vil jeg anbefale ikke å vente til siste slutt med å handle inn alt man trenger, sier daglig leder.

  • ARK Ullevaal, AMFI Ullevaal på Ullevaal Stadion
  • Åpningstider 9-19 (18)
  • Nettside: ARK.NO

AMFI ULLEVAAL: – ARK Ullevaal er det man kan kalle en ordentlig bokhandel, med et godt utvalg av romaner og dokumentarer som kan falle i smak hos de fleste. Vi er jo den lokale bokhandelen, sier Ida Kristiansen (27), butikksjef ved ARK Bokhandel på AMFI Ullevaal.

Med 142 butikker over hele landet, nettbutikken ARK.NO og leseappen ARK e-bok, skal kjeden være den mest tilgjengelige måten å kjøpe bøker på.

Se bildet større

Julegavebutikken ARK på AMFI Ullevaal.

– Jeg har jobbet i noen ulike ARK-butikker nå, og har lagt merke til at Ullevaal består i stor grad av et lesende folk. Vi tilbyr mye god litteratur av alle slag, og anbefaler gjerne noe for den som vil vike litt unna topplistene, sier 27-åringen.

Kort fortalt: Du trenger altså ikke å dra lenger enn til AMFI Ullevaal, for å realisere den perfekte boken og gaven.

– Vi tilrettelegger for nabolaget og lokalbefolkningen. Vi har kunnskapsrike ansatte, som gjerne hjelper til med å anbefale bøker der det er behov, sier Ida med et skinnende smil i den pulserende førjulshandelen.

LES OGSÅ: Fikse finstasen til jul? Nå får du 25% rabatt på rens på Ullevaal

Kulturtilbud for nabolaget

Se bildet større

Utvalget er stort og variert på ARK Ullevaal.

Norges største bokhandelkjede har over 1000 ARKEere som elsker bøker, med mål om å være favorittbokhandelen til folk flest og den mest innovative bokhandelkjeden.

– Jeg liker å tro vi stiller med et godt kulturtilbud for nabolaget. Vi har mye oppdatert litteratur, samtidig som vi også har eldre titler. Og det vi ikke har inne, gjør vi så godt vi kan for å hjelpe kunden med å skaffe, sier den unge butikksjefen.

Ullevaal-Ida er på sin side et relativt ferskt fjes på amfiet, etter at hun startet som butikksjef i november. 27-åringen er likevel en rutinert ARKer:

– Jeg har jobbet i ARK i åtte år, og begynte som deltidshjelp på ARK Vinterbro i 2009. Den gang var det min aller første ordentlige deltidsjobb, og det er jo litt moro å tenke på nå som jeg har ansvar for min helt egen butikk, sier den daglige lederen, som også har mastergrad i Kunst- og Kulturformidling.

– Jeg er veldig fornøyd med å kunne bruke erfaringene mine her på Ullevaal. Grunnen til at jeg har blitt så lenge i ARK, er at det er et sted som virkelig passer på sine ansatte, så vel som kunder. Man føler seg inkludert og ivaretatt, sier Ida.

LES OGSÅ: Therese på Ullevaal har juelgavene fra Apple

– Et skritt foran

Se bildet større

Ida har 50% på alle spill nå før jul. Gode og hyggelige julegaver.

Gjengen på Ullevaal består av åtte individer i alderen 20 til 61, med lang erfaring og forskjellige interesser. Ambisjonen er i hvert fall klokkeklare:

Ida & co vil gjøre det enklere å finne og kjøpe bøker!

– ARK vært et skritt foran når det gjelder utvikling, kanskje spesielt i disse tider hvor digitale løsninger erstatter mye av både bøker og butikker. Vi tilbyr derfor e-bøker og klikk&hent, som gode hjelpemidler for de som skulle ønske det, sier butikksjefen, som passer på å verdsette de mange personlige forholdene Ullevaal-gjengen har til de som fysisk oppsøker bokhandelen.

– Vi har så kunnskapsrike og ivaretagende ansatte, og slår gjerne av en prat når vi har tid. Dessuten har vi et rikt utvalgt og gode tilbud. Det er noe eget å holde en fysisk bok i hånden, eller finne en ny favorittbok som man kan dele med venner og familie eller sette i primespot på bokhyllen, sier Ida.

Se bildet større

Ida Kristiansen har sju ansatte i bokhandelen på AMFI Ullevaal. Nå er butikken klar for julehandel.

– Hva bør folk være bevisst nå som vi nærmer oss julehøytiden?

– Hvis vi ikke skulle ha boken du ser etter, anbefaler vi mer enn gjerne en annen bok. Dessuten vil jeg anbefale alle til å ta en titt på Klikk & Hent på ark.no. Da kan man reservere boken på forhånd, så fremt vi har den inne i butikken, sier Ida – og nevner et litt utradisjonelt tips til som fort vil bli en vinner under juletreet:

– Ved siden av bøker, kan jeg på det varmeste anbefale lesesokker, i tillegg til boka. Jeg har allerede et par stykker selv, og de er en ren glede å ha på, sier butikksjefen med et glimt i øyet.

Se mer og bli inspirert på ARK.NO!

Les mer på AMFI Ullevaals nettsider!