Skolebehovsplanen

- Ullevålsalleen trengs uansett!

- Ullevålsalleen trengs uansett!

FAU-leder Henrik Wiig, her sammen med Rektor Hanne Grønn Larsen, mener det uansett trengs en ny bydelsskole.

- Hall og noen få spesialrom for Ullevål settes opp mot ny bydelsskole. Helt urimelig! sier FAU-leder Henrik Wiig.

Tekst:

Publisert:

ULLEVÅL: - Vi kan ikke forstå at Utdanningsetaten setter en helt ny bydelsskole, opp mot en hall og noen få spesialrom for Ullevål skole! Vi trenger kapasitetsutvidelse nå, for å unngå at flere årskull førsteklassinger blir spredt på tilliggende skoler langt vekk fra søsken og lekekamerater i gaten, mens vi venter på ny skole, sier en skuffet og provosert Ullevål FAU-leder Henrik Wiig.

LES OGSÅ: Ullevål-foreldre har planene klare

Flere år

- En skole som uansett ikke vil stå klar før om flere år! Og selv med mindre elevtall bør Ullevål skole få tidsriktige gym- og spesialrom, sier Wiig, som likevel er fornøyd med at prosjekteringen fortsetter.

LES OGSÅ: Bystyre-ja til Ullevålsalleen

- Tomten i Ullevålsalleen er dessuten allerede eid av kommunen, og dertil ingen tomtekjøpskostnader. Prosjektet tar i tillegg ikke all verden av tid å få satt opp.

Vil bli i bydelen

- Uansett ønsker Ullevål FAU å beholde sogningen til Nordre Aker. I skolebehovsplanen sies det ingenting konkret om hvor den nye barne- og ungdomsskolen er tenkt, og UDE har tidligere hentydet Voldsløkka som til og med ligger utenfor vår bydel, sier Wiig.

LES OGSÅ: Ja til Grefsen som ungdomsskole

- UDEs egne prognoser fra den ferske skolebehovsplanen viser jo dessuten at naboskolene ikke er overfylt i 2020, og det reiser derfor nå spørsmål om det virkelig er elevgrunnlag for en helt, ny kostbar skole, når Ullevål kan løse sine egne problemer, sier Wiig.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!