ANNONSE
Annonse

Skolebehovsplanen

- Ullevålsalleen trengs uansett!

FAU-leder Henrik Wiig, her sammen med Rektor Hanne Grønn Larsen, mener det uansett trengs en ny bydelsskole.

- Hall og noen få spesialrom for Ullevål settes opp mot ny bydelsskole. Helt urimelig! sier FAU-leder Henrik Wiig.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVÅL: - Vi kan ikke forstå at Utdanningsetaten setter en helt ny bydelsskole, opp mot en hall og noen få spesialrom for Ullevål skole! Vi trenger kapasitetsutvidelse nå, for å unngå at flere årskull førsteklassinger blir spredt på tilliggende skoler langt vekk fra søsken og lekekamerater i gaten, mens vi venter på ny skole, sier en skuffet og provosert Ullevål FAU-leder Henrik Wiig.

LES OGSÅ: Ullevål-foreldre har planene klare

Flere år

- En skole som uansett ikke vil stå klar før om flere år! Og selv med mindre elevtall bør Ullevål skole få tidsriktige gym- og spesialrom, sier Wiig, som likevel er fornøyd med at prosjekteringen fortsetter.

LES OGSÅ: Bystyre-ja til Ullevålsalleen

- Tomten i Ullevålsalleen er dessuten allerede eid av kommunen, og dertil ingen tomtekjøpskostnader. Prosjektet tar i tillegg ikke all verden av tid å få satt opp.

Vil bli i bydelen

- Uansett ønsker Ullevål FAU å beholde sogningen til Nordre Aker. I skolebehovsplanen sies det ingenting konkret om hvor den nye barne- og ungdomsskolen er tenkt, og UDE har tidligere hentydet Voldsløkka som til og med ligger utenfor vår bydel, sier Wiig.

LES OGSÅ: Ja til Grefsen som ungdomsskole

- UDEs egne prognoser fra den ferske skolebehovsplanen viser jo dessuten at naboskolene ikke er overfylt i 2020, og det reiser derfor nå spørsmål om det virkelig er elevgrunnlag for en helt, ny kostbar skole, når Ullevål kan løse sine egne problemer, sier Wiig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse